SVJETSKO RUKOMETNO PRVENSTVO

Navijači neće moći kupiti ni maskotu

09.01.2009 u 20:25

Bionic
Reading

Za devet dana počinje 21. Svjetsko rukometno prvenstvo, a jedan od gradova domaćina, Osijek, još uvijek ne diše u znaku rukometa. Krajnje je vrijeme da se svi odgovorni probude i pokrenu, govore to brojni Osječani i pitaju jesmo li mi doista domaćini rukometašima iz Francuske, Australije, Slovačke, Mađarske i Argentine te što nudimo svojim gostima osim nove dvorane

'Svjetsko rukometno prvenstvo je pred vratima, a kao da se neće dogoditi u našem gradu. To je privilegij koji ima rijetko koji grad, a u Osijeku nigdje panoa, plakata, zastavica.To je doista sramotno i jadno', kažu Osječani. Pripremama za Svjetsko rukometno prvenstvo nezadovoljni su i hotelijeri.

'Nema komunikacije ni ideja. U gradu nema oznaka za Svjetsko rukometno prvenstvo, a mi nismo dobili promidžbene materijale, prospekte, slike, bilo što što bismo istaknuli u hotelu', kaže Ante Katavić, direktor hotela Mursa, službenog press hotela Svjetskog rukometnog prvenstva, piše Glas Slavonije. U tom hotelu očekuju novinare te navijače iz zemalja čije reprezentacije igraju utakmice u Osijeku. Gosti traže maskotu Ruksija, no ne znaju gdje bi je mogli nabaviti. Direktor Katavić kaže da imaju još dovoljno slobodnih kapaciteta.

I novinari Glasa Slavonije obišli su grad i uvjerili se da doista nema plakata, panoa, zastavica i drugih obilježja kojima bi se istaknula ova značajna sportska manifestacija. Maskote Ruksija nigdje ni za lijek, obišli su gotovo sve prodavaonice igračaka, a trgovci kažu da nemaju čak ni najave od dobavljača da bi maskota mogla stići.