UMJESTO KOALICIJE ZAPOČEO RAT

SDP: Istražiti premijerkin stan! Kosor: Može!

27.01.2010 u 17:07

Bionic
Reading

U Saboru je između glavnog tajnika SDP-a Igora Dragovana i premijerke Jadranke Kosor izbio pravi mali rat. Dragovan je premijerku prozvao zbog načina na koji je došla do stana u kojem živi, na što je ona znala uzvratiti

'Za razliku od HDZ-a, u SDP-u nema nedodirljivih pred zakonom i nikad ih nije ni bilo. Ono što tražimo je brza, efikasna i pravedna istraga, utvrđivanje činjenica i da što prije istina izađe na vidjelo. O stavovima gospođe Kosor o korupciji najbolje govore činjenice da su joj ministri i potpredsjednici Vlade pod istragom, da su joj uprave javnih poduzeća u Remetincu. Pozivam državnog odvjetnika da utvrdi zakonitost pod kojim je uvjetima stekla stan u kojem sada živi. O toj aferi je bilo pisano javno i o njoj je govorio predsjednik Mesić', rekao je Dragovan, ali na pitanja novinara nije htio odgovarati.

Na odgovor Jadranke Kosor nije trebalo dugo čekati.

'Ja apsolutno podržavam gospodina Dragovana. Zanimljivo je međutim da je to novi model presice, jer, kao što vidite, ja izlazim pred vas svaki dan i pet puta odgovaram na sva moguća pitanja i nema problema da odgovorim apsolutno na svako. Zanimljivo da SDP ne dopušta pitanja u slučaju koji ih očito zabrinjava. Ono što apsolutno podržavam, neka se sve istraži, neka Državno odvjetništvo da odgovore na sva pitanja. Ovo je naime pokušaj onoga što se u žargonu zove okretanje pile naopako. Dakle, okreneš pilu naopako i pokušavaš svoj problem prebaciti na tuđa leđa. Čini se da sada polako dobivamo konture odgovora na pitanje zašto SDP ne želi podržati novi mandat Bajića. Naime, očito da se konačno vidi da ona temeljna načela koja ima državno odvjetništvo i Vlada da apsolutno nema nedodirljivih u smislu pripadnosti određenim političkim strankama. Odlučili smo se da borba protiv korupcije mora ići bez obzira na stranačku pripadnost, bez obzira je li član SDP-a ili HDZ-a. Možda su kolege u SDP-u mislili da se to odnosi samo na jednu grupaciju stranaka, a na drugu ne. Ali, i u slučaju gospodina Mrišića i u drugim slučajevima, svatko je nevin dok mu se u sudskom postupku ne dokaže suprotno, ali institucije moramo pustiti da rade svoj posao', rekla je premijerka Kosor.