Hrvatska DOBROSUSJEDSKO PROVOCIRANJE

Slovenci traže konferenciju o hrvatskim granicama

Zadnjih dana jačaju međunarodni pritisci na Sloveniju da deblokira hrvatske pristupne pregovore s EU, pa bi slovenska vlada trebala predložiti međunarodnu konferenciju o hrvatskim granicama, rekao je u petak odvjetnik Daniel Starman

Odvjetnik iz Kopra i pravni zastupnik kontroverznog "borca za južnu granicu" Joška Jorasa, Starman je osnivač udruge za pravednu granicu s Hrvatskom.

"Pozivamo premijera Boruta Pahora i slovensku vladu da Europskoj uniji predlože organiziranje konferencije zatvorenog tipa na kojoj bi se predstavili problemi s kojima se oko granica sa svojim susjedima susreće Hrvatska kao buduća članica EU-a", rekao je Starman na konferenciji za novinare.

Slovenska tiskovna agencija prenosi da bi na konferenciji, prema Starmanovu prijedlogu, sudjelovale Europska komisija i Slovenija, Hrvatska i ostale države nastale na prostoru bivše Jugoslavije.

Tako bi "EU mogla zauzeti i odgovarajuće stajalište u vezi sa sporom između Slovenije i Hrvatske", rekao je odvjetnik.

Objasnio je da prijedlog iznosi stoga jer je slovenska vlada izložena međunarodnim pritiscima bivšeg francuskog predsjedništva EU-a, te sadašnjeg češkog predsjedništva.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još