Hrvatska PROBLEMI U ŽELJEZNIČKOM PROMETU

Zbog niskih temperatura pucaju tračnice

  • Autor: Hina
  • 9.1.2009 15:16:18
  • 9.1.2009 15:16:13

Zbog iznimno niskih temperatura koje u nekim dijelovima Hrvatske dosežu i -18 stupnjeva dolazi do poremećaja u željezničkom prometu. Naime zbog niskih temperatura dolazi do pucanja tračnica, zaleđivanja skretnica, povećanog broja kvarova vučnih vozila i signala

Zbog svega navedenog događaju se poremećaji u prometu na cijeloj HŽ-ovoj mreži pruga, a svako pojedinačno kašnjenje izaziva lančanu reakciju i kašnjenje i ostalih vlakova na mreži. Na žalost kašnjenja nekih vlakova su i do 90 minuta, a mjerodavne službe ulažu velike napore kako bi se u slučaju zastoja putnici prevezli što prije prvim sljedećim vlakom ili autobusima.

U zimskim uvjetima postoji spreman plan snjegoborbe - snjegočistilice i dežurne ekipe na terenu koje su zadužene za čišćenje snijega s perona, kolosijeka i skretnica, a dežurne su i sve radionice za popravak vučnih vozila, kako bi se kvarovi koji nastaju zbog snijega i niskih temperatura što prije otklonili.

Budući da ne možemo utjecati na vremenske prilike molimo sve putnike za razumijevanje i strpljenje. Mjerodavne ekipe poduzimaju sve u njihovoj moći kako bi se u ovim zaista iznimno hladnim vremenskim uvjetima poremećaji u prometu sveli na najmanju moguću mjeru i kako bi putnici na svoja odredišta stigli pravodobno.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još