Hrvatska USKOK ZVONI DVAPUT

Poštar Polančecu uručio istražni nalog

Bivši potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Damir Polančec primio je jutros poštom na kućnu adresu istražni nalog USKOK-a kojim je službeno obaviješten da se nad njim provodi istraga te ga se tereti za protuzakonito posredovanje, doznaje se od njegovog odvjetnika Ante Nobila.

"Moj branjenik jutros je na kućnu adresu u Koprivnici primio istražni nalog u kojem se opisuje kazneno djelo za kojega se tereti i navode njegova procesna prava, no ja taj nalog još uvijek nisam vidio pa ne mogu reći za što se točno tereti Polančeca", izjavio je Hini odvjetnik Nobilo.

Dodao je kako će u ponedjeljak USKOK-u dostaviti punomoć za zastupanje Polančeca te tada zatražiti uvid u cjelokupan spis.

"Moramo vidjeti na čemu se temelji istražni nalog pa ćemo nakon toga krenuti pripremati obranu", istaknuo je Nobilo.

USKOK je u četvrtak, ne navodeći identitet osumnjičenog, na svojoj internetskoj stranici objavio kako je u nastavku operativne akcije "Manager", a kao rezultat provedenih izvida i pribavljene dokumentacije, donio nalog o provođenju istrage protiv 43-godišnjeg hrvatskog državljana zbog postojanja osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela protuzakonitog posredovanja.

USKOK tada nije želio službeno potvrditi da istražuje bivšeg potpredsjednik Vlade Polančeca već su izjavili kako sve ide prema zakonskoj proceduri, te da će Polančec obavijest dobiti na kućnu adresu, što se jutros i dogodilo.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još