POLANČEC PROGOVORIO

'Ima nedodirljivih, ali ja nisam među njima'

21.01.2010 u 19:05

Bionic
Reading

Danas najtraženija osoba u državi, bivši ministar Damir Polančec, protiv kojeg je USKOK danas podignuo optužnicu, iza 18 sati obratio se medijima ispred svoje kuće

Brojnim novinarima dao je mogućnost da mu postave samo četiri pitanja. Prvo je bilo 'zbog čega je uskok pokrenuo postupak protiv njega'.

'Za pokretanje postupka doznao sam od novinara što smatram neprimjerenim. Na web stranicama USKOK-a ne spominje se moje ime ni inicijali. Novinari kažu da su dobili potvrdu iz Državnog odvjetništva da se radi o meni. Nije me zvao nitko iz nadležnih institucija. Bio bi red da ako sam osumnjičen da to doznam od njih', kazao je Polančec za RTL.

Ne zna Polančec zbog čega bi ga teretili. 'Mogu samo spekulirati. Bio sam obasut danas tisućama poziva i različitim verzijama. Ni jedna mi nije izgledala suvislo. Čini mi se ono što sam čuo da su to bedastoće', istaknuo je bivši ministar.

Na pitanje novinara ima li u Hrvatskoj nedodirljivih, kazao je: 'Ja bih želio da nema nedodirljivih, no davno sam izgubio te iluzije. Ja sam otvorio jako puno mogućih slučajeva, no malo ili ništa od toga je njima bilo zanimljivo. Ima nedodirljivih, nažalost ja nisam bio među njima', kazao je Polančec te istaknuo da se ostavkom odrekao i saborskog mandata, a time i imuniteta. Nije želio precizirati tko bi bili nedodirljivi u Hrvatskoj.

Zadnje pitanje bilo je boji li se istrage. 'Ja živim ovdje, nikamo ne idem. Svaki dan sam tu ili u Zagrebu, možete me sresti na javnim mjestima i dostupan sam svima. Bilo bi dobro za demokraciju da nema povlaštenih novinara koji iz USKOK-a i Državnog odvjetništva doznaju ovakve informacije', kazao je Polančec i zamolio da se u 'lov' medija za njim ne uvlači i ometa njegova obitelj.