LAŽNI PROFIL

Pločanski župnik završio na Facebooku kao manipulator

09.01.2009 u 12:15

Bionic
Reading

Koristeći tuđi identitet, netko je na Facebook prijavio pločanskoga župnika don Petra Mikića i, u njegovo ime i bez njegova znanja, profilirao ga kao manipulatora i hadezeovca

Don Petar je predstavljen kao zaposlenik Vatikana i manipulator, a u rubrikama 'političko i vjersko uvjerenje' upisano je 'HDZ'. Pločanski župnik tako 'kaže' da se petlja u sve i svašta, a između ostaloga posjetiteljima, osim što nudi vjerske savjete i pozdravlja ih sa 'shalom', predlaže da doniraju sredstva za završetak 'naše male katedrale'.

'Onaj tko bez dozvole govori u tuđe ime, ne može biti dobronamjeran. Ne mogu zamisliti da je to napravio netko od vjernika, moja je pretpostavka daje SDP već počeo predizbornu kampanju. Međutim, novorođeni kralj, čije smo rođenje nedavno proslavili, pobijedio je zlo, pa sam duboko uvjeren da ćemo ga pobijediti i mi u svom gradu. Njima je poznata ona evanđeoska, jer čitaju Bibliju, da treba udariti pastira i ovce će se razbježati. Poručujem im da pastir neće klonuti niti će se ovce razbježati', izjavio je don Petar za Slobodnu Dalmaciju.

Pločanskim esdepeovcima je poručio da će im se ispričati ako dokažu da lažni profil na Facebooku nije njihovo djelo.

Policajci su se dali u potragu za autorom don Petrovog Facebook profila.