KOSOR UZ KOSOR

HSLS ostaje čvrsti partner

21.01.2010 u 16:59

Bionic
Reading

Uoči sastanka predsjedništva HSLS-a doznaje se da će predsjednik stranke Darinko Kosor tražiti smjenu svoga stranačkog kolege, predsjednika Uprave Croatia osiguranja Hrvoja Vojkovića

Nema govora o Vojkovićevoj smjeni

Kosor je poručio da s HDZ-om nije bilo rasprave o predsjedniku Uprave Croatie osiguranja Hrvoju Vojkoviću. Na pitanje od kuda dolaze informacije o Vojkovićevoj smjeni, Kosor je samo odgovorio da 'treba pitati one koji to šire'.

'Kvartalno se pojavljuje ta informacija i očito je da nekoga zabavlja taj trač. Meni je samo bitno da tvrtka posluje dobro', poručio je sam Hrvoje Vojković.

Nakon sat i pol rasprave, HSLS-ovci su na svom Predsjedništvu donijeli jedinstvene odluke, pojasnio je stranački šef Darinko Kosor. 'HSLS ostaje čvrsti partner i nema uvjeta za svog koalicijskog partnera HDZ. HSLS ne traži nova mjesta u Vladi nego programsku suradnju i HSLS će i dalje jasno davati svoje stavove', kazao je Kosor. Stoga je predložio sastanak spredstavnicima HDZ-a da rasprave točke iz koalicijskog sporazuma.

Radi se o pitanjima koja nisu 'bila u koordinaciji', a to su : reorganizacija lokalne samouprave, privatizacija brodogradnje, smanjenje zaposlenih u javnoj i državnoj upravi te društvene reforme.

Na pitanje novinara da li se u zadnje vrijeme susreo s SDP-ovim šefom Zoranom Milanovićem, Kosor odgovara: 'Nisam se sreo njim ni na ručku, ni na doručku, ni na večeri. Čujemo se samo telefonom'.

Đurđa Adlešič nije se pojavila na sjednici Predsjedništva. Ispričala se osobnim razlozima. 'Sve odluke Predsjedništva poštivat ću bez rezerve pa se nadam da ću izbjeći špekulacije koje se ovih dana javljaju u medijima da bih postupila drugačije. Odluke HSLS-a za mene su obvezujuće.