NEMA BOLJEG

Novi mandat za Mladena Bajića

21.01.2010 u 16:05

Bionic
Reading

Kako mandat glavnom državnom odvjetniku uskoro ističe, Vlada je danas na zatvorenom djelu sjednice ponovno predložila Mladena Bajića za to mjesto te pokrenula postupak imenovanja

Na zatvorenom dijelu današnje sjednice Vlada je donijela Odluku o raspisivanju javnog poziva za prikupljanje ponuda za kupnju dionica društava ZRC Lipik d.d., pod posebnim uvjetima te MEISO d.d., Goričan, pod posebnim uvjetima, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću.

Predsjedniku Vijeća Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije dana je suglasnost za uplatu viška sredstava ostvarenih u 2008. godini u Državni proračun Republike Hrvatske u iznosu od 27.168.914,57 kuna. Sredstva iz ove Odluke uplatit će se s namjenom poticanja prelaska s analognog na digitalno emitiranje televizijskih programa u Republici Hrvatskoj, u skladu s Odlukom o načinu raspodjele sredstava te kriterijima i mjerilima za davanje potpore fizičkim osobama koje plaćaju radijsku i televizijsku pristojbu, prigodom nabave uređaja za prijam digitalnih televizijskih signala.

U priopćenju se navodi da je dana prethodna suglasnost na Nacrt odluke o izmjeni Statuta Umirovljeničkog fonda. Umirovljenički fond je osnovan kao otvoreni investicijski fond odnosno zasebna imovina bez pravne osobnosti, te nema status trgovačkog društva niti ustanova odnosno druge neprofitne pravne osobe. U skladu s trenutnom gospodarskom situacijom, predlaže se promjena dosadašnje odredbe statuta o određivanju naknade za rad Upravnog odbora Umirovljeničkog fonda u oblik koji daje pravo Upravnom odboru Umirovljeničkog fonda na određivanje visine naknade, a sukladno važećim ograničenjima.

Hrvatskom Crvenom križu odobren je iznos od 1.000.000 kuna za pomoć stradalima u potresu na Haitiju, a Gradu Vukovaru iznos od 200.000 kuna za Dan sjećanja na žrtve Vukovara.

Također je pokrenut postupak za sklapanje Memoranduma o suglasnosti između Vlade Republike Hrvatske i Ujedinjenih naroda u svezi s doprinosom sredstvima misije Ujedinjenih naroda u Srednjoafričkoj Republici i Čadu (MINURCAT). Sudjelovanje u međunarodnim mirovnim operacijama u skladu je sa strateškim opredjeljenjem Republike Hrvatske čime se Republika Hrvatska svrstava među odgovorne članice međunarodne zajednice koje su spremne preuzeti svoj dio tereta opće sigurnosti.