OD 9. RUJNA NEMA PLAĆU

Od čega živi Ivo Sanader?

20.01.2010 u 13:25

Bionic
Reading

Bivši premijer Ivo Sanader od 9. rujna, na vlastiti zahtjev, ne prima premijersku plaću iz Vlade na čiji je puni iznos od 22.500 kuna imao pravo do siječnja 2010. godine

Sanaderu je nakon iznenadnog, i još uvijek neopravdanog odlaska s mjesta premijera, odobreno da prvih šest mjeseci nastavi primati premijersku plaću u iznosu od 22.500 kuna, a drugih šest mjeseci, tj. od početka siječnja, pola iznosa ili 11.250 kuna.

Glasnogovornica Vlade Martina Banić tek danas otkriva: 'Sanader je 9. rujna podnio zahtjev da se zaustave sve isplate na njegov račun iz Vlade.'

U jesen se otkrilo da je Sanader postao član Uprave Zaklade Louise T. Blouin koja okuplja vodeće svjetske državnike, diplomate, nobelovce i biznismene, na čijem čelu stoji 51-godišnja francusko-kanadska bogatašica, izdavačica i humanitarka Louise Therese Blouin.

Sanader je sam medijima potvrdio da je nakon nekoliko sastanaka sa šeficom Blouin u New Yorku prihvatio njezinu ponudu te da će promicati rad Zaklade u Europi. Ostala mu je navika političara naglasiti da će njegov, zasigurno vrlo unosni posao, pomoći i Hrvatskoj.

Ipak, Sanader se do danas nije pomaknuo iz Zagreba. Poznato je da je bio na sastanku s vodstvom njemačke WAZ Mediengruppe u Essenu. Je li i kod njih dobio posao, nije još potvrđeno. Glasnogovornik WAZ-a rekao je samo da im je Sanader, koji se sasvim slučajno našao u Essenu, na tom sastanku u studenom podijelio par savjeta.

WAZ je, inače, suvlasnik EPH te su navodno, s obzirom na kritike svih medija na račun Sanadera, pa tako i listova u vlasništvu EPH, bili bijesni na negativne naslove koje je Sanader zaslužio svojim još uvijek neopravdanim odlaskom s najodgovornije pozicije u državi za koju se grčevito borio na parlamentarnim izborima.

S obzirom da se Sanader još uvijek šeće po Zagrebu, i da je sam je 9. rujna tražio da mu se presstane isplaćivati plaća iz Vlade, pitanje je od čega živi biši premijer, radi li što ili je samo dio statistike nezaposlenih?

Ako je zaposlen i zadovoljan plaćom, zašto se 3. siječnja silom pokušao vratiti u HDZ i Vladu, i to samo dan poslije uhićenja Josipa Protege koji je navodno 'propjevao' o svim velikim 'ribama' umješanim u afere? Podsjetimo, nakon pokušaja svojevrsnog puča, stranački kolege, koji su mu se do nedavno 'klanjali', izbacili su ga iz HDZ-a.

Znamo da se još uvijek vozi u BMW-u koji je Vlada kupila početkom prošle godine za 4,18 milijuna kuna, te da će mu i dalje plaćati osiguranje s obzirom da je na vrhu ljestvice najomraženijih ličnosti.