NOVI PREDSJEDNIK UPRAVE 3. MAJA

Starčevića zamijenio Edi Kučan

20.01.2010 u 12:25

Bionic
Reading

Željko Starčević, predsjednik uprave Brodogradilišta 3. maj, sinoć je podnio neopozivu ostavku. Na izvanrednoj sjednici NOP-a izabran je novi privremeni predsjednik Edi Kučan

Konačno imenovanje trebalo bi biti doneseno za 15 dana nakon konzultacija s Ministarstvom gospodarstva i HFP-om.

Odluku o ostavci Starčević je donio sinoć nakon izjave premijerke Jadranke Kosor koja je o njegovoj rastrošnosti, kako je rekla, doznala iz medija te najavila da će povući odlučne poteze ukoliko se ti podaci o velikom trošenju novca tvrtke u gubicima pokažu točnima. Osudila je neodgovorno trošenje tuđeg novca te naglasila da je to cifra koju je njezino bivše Ministarstvo potrošilo u pune četiri godine. Starčević je, naime, tijekom 2009. godine na ručkove i večere spiskao 430 tisuća kuna u vrijeme kad škver grca u financijskim problemima.

Na tu neugodnu vijest o rastrošnosti čelnog čovjeka 3. maja, reagirao je jučer ujutro Sindikat metalaca Hrvatske, koji je od predsjednika Nadzornog odbora, Lea Begovića zatražio da se hitno sprovede kontrola korištenja službene kartice direktora Starčevića. Navodno je Starčević podnio ostavku upravo na sugestiju Begovića te vodstva riječkog HDZ-a, kojemu je Starčević dopredsjednik. Povjerenik SMH u 3. maju, Juraj Šoljić naglasio je kako bi ovakvi navodi mogli nanijeti štetu škveru koji je pred drugim krugom natječaja za privatizaciju te donijeti nove ovrhe.

Starčević će sutra na izvanrednoj sjednici Gradskog odbora HDZ-a vjerojatno, ukoliko sam ne podnese ostavku, biti smijenjen s funkcije dopredsjenika riječkog ogranka.