Hrvatska 'RATNOHUŠKAČKE' IZJAVE

Dodik: Mesić potiče zločine nad Srbima!

Političari iz Republike Srpske oštro su se obrušili na predsjednika Stjepana Mesića zbog njegove izjave da bi poslao Hrvatsku vojsku u intervenciju ako bi se RS odlučila na referendum o odcjepljenju od Bosne i Hercegovine

Predsjednik vlade Republike Srpske Milorad Dodik u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima u Banjoj Luci ocijenio je kako kako su izjave hrvatskog predsjednika 'ratnohuškačke'.

'Ove radikalno-ekstremne izjave, za koje smo mislili da se nikada više neće čuti u našoj regiji, predstavljaju klasični ratnohuškački zov i dramatične su, jer je Mesić još aktualni predsjednik i vrhovni zapovjednik vojske Hrvatske koja je članica NATO-a', stoji u Dodikovoj izjavi.

Premijer RS usput je optužio Mesića za poticanje zločina nad Srbima a od svih domaćih i inozemnih političara zatražio je da osude komentare hrvatskog predsjednika.

Na Mesićeve izjave reagirao je i član predsjedništva BiH Nebojša Radmanović.

U priopćenju objavljenom iz njegova ureda, Radmanović optužuje Mesića za razbijanje Jugoslavije te dodaje kako bi odlazeći hrvatski predsjednik 'sada ratovao i u BiH', nakon što se svojedobno javno hvalio da je razbio Jugoslaviju.

'Mesić je spreman i NATO uvući u rat u BiH, samo da bi izliječio svoje političke frustracije', drži Radmanović dodajući kako je najvažnije ipak to da Mesić uskoro odlazi u političku mirovinu.

U sličnom tonu na izjave hrvatskog predsjednika reagirali su i predstavnici gotovo svih političkih stranaka iz BiH sa srpskim predznakom.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još