POSAO STOLJEĆA

Sin barbe Luke rastao 600 posto

18.01.2010 u 15:08

Bionic
Reading

Otkad mu je otac opet na vlasti, sin Luke Bebića ostvaruje rekordne profite. Business.hr je otkrio da je tvrtka B1 Plakati, čiji je suvlasnik Ante Bebić, sin barbe Luke, zabilježila rast prihoda 128 posto, a dobiti čak 598 posto

Business.hr piše da su B1 plakati ostvarili su 2003. prihod u iznosu 9,3 milijuna kuna, a 2008. godine 21,2 milijuna kuna. Dobit te tvrtke 2003. iznosila je skromnih 1,4 milijuna kuna, a 2008. godine 9,7 milijuna kuna. Ukupno su B1 plakati od 2003. do 2008. godine ostvarili 31 milijun kuna dobiti!

B1 plakati specijalizirana je tvrtka za oglašavanje u zatvorenim prostorima i na plažama, a njezine su oglasne površine uglavnom u domovima zdravlja, bolnicama, dječjim vrtićima, školama, državnim tvrtkama…

Upućeni iz oglašivačke branše s kojima su razgovarali novinari Business.hr-a strelovit rast B1 plakata povezuju s utjecajem moćnog Luke Bebića na tvrtke u vlasništvu države ili lokalne samouprave, kao i na državne i lokalne institucije koje B1 plakatima daju oglasne površine ili omogućuju da se oglašavaju na tim površinama.

Osim institucija u vlasništvu državne ili lokalne samouprave, B1 plakati posluju i s velikim brojem državnih tvrtki. Od najutjecajnijih na popisu klijenata su Croatia osiguranje, Hrvatska poštanska banka, Hrvatska pošta i Ina.

Business.hr podsjeća da je uspjeh B1 Plakata dosta nalik uspjehu Fimi Medije u vlasništvu Nevenke Jurak, bliske prijateljice Mladena Barišića, prijatelja bivšeg premijera Ive Sanadera. Fimi Media također je dobivala poslove uglavnom od državnih tvrtki, i to otkako je HDZ došao na vlast. Poslovi tvrtke Nevenke Jurak sada su predmet i istrage Uskoka.