PROTIV OTPUŠTANJA RADNIKA

Anarhisti: Udarimo svi po Getrou!

09.01.2009 u 08:10

Bionic
Reading

Budući da je Getro diljem Hrvatske pokrenuo otpuštanje 200 radnika, a preostalima najavio smanjenje plaća uz povećanje opsega posla, zadarski anarhosindikalisti traže da se stane na kraj tretiranju radnika kao robova i brojki

Pripadnici zadarskog ogranka Mreže anarhosindikalista (MASA) sa svojim simpatizerima odlučili su se solidarizirati s otpuštenim radnicima trgovinskog lanca Getro, pa su elektroničkom poštom u srijedu uputili na adrese nekih novinskih redakcija proglas o tome na koji bi se to način trebala izražavati solidarnost s otpuštenim radnicima.

'Organizirajte spontane štrajkove, bojkotirajte Getroove proizvode, telefonirajte Upravi ili joj napišite pismo sve dok ne vrati posao nepravedno otpuštenim radnicima i ne poveća im plaće barem na ono kakve su bile prije 1. siječnja', kaže se u proglasu anarhosindikalista, otkriva Slobodna Dalmacija.

Ova grupacija je prije nekoliko dana transparentom na zadarskim bedemima najavila da će nakon prosvjeda u Grčkoj uskoro slično biti i kod nas, no više informacija nije se moglo dobiti jer autori proglasa žele ostati anonimni. Međutim, doznaje se da će u subotu, 11. siječnja, u cijeloj Hrvatskoj organizirati prosvjede protiv otpuštanja radnika.