PRVI PREMIJERKIN SUPRUG

'Ljubavna iskra s Jadrankom planula je u Dubrovniku'

18.01.2010 u 09:52

Bionic
Reading

Hrvoje Markulj, prvi suprug premijerke Kosor i suradnik Ive Josipovića, za Jutarnji list je otkrio kako se rasplamsala i ugasila ljubav između njega i premijerke, ali i o tome kako novi predsjednik muku muči s viškom kilograma

Kao prvi suprug Jadranke Kosor kaže da je premijerka 'oduvijek bila odlikašica i disciplinirana osoba'. Dodaje da je uvijek vjerovao u nju. No unatoč tome njihova je ljubav trajala relativno kratko. U braku su bili od 1977. do 1981. godine. Prije toga hodali su svega pola godine:


'U to vrijeme ona je bila vanjska suradnica Hrvatskog radija, a ja sam bio urednik na televiziji, pa smo katkad surađivali. Ljubavna iskra je planula u Dubrovniku. Tako zaljubljenima i mladima nije nam bilo teško živjeti u podstanarskom stanu, na zagrebačkom Kaptolu, u blizini popularne ljekarne. Stanovali smo u kaptolskim zidinama sve dok poslije nisam naslijedio kuću u koju smo se preselili.'

Hrvoje Markulj, direktor Hrvatske diskografske udruge, s Josipovićem je počeo surađivati 1995. godine na projektu zaštite autorskih prava. 'Osnovali smo HDU (Hrvatsku diskografsku udrugu) i hrvatsku diskografsku nagradu Porin. Ivo je bio u upravnom odboru Porina i ekspert za klasičnu glazbu. U vrijeme kad sam bio glavni tajnik HDS-a, dijelili smo čak i kancelariju', kaže Markulj za Jutarnji list.


Kaže da je on novom predsjedniku prije nešto više od dvije godine poslao SMS da bi se trebao kandidirati za predsjednika jer, kaže Markulj, Josipović ima 'dobar nastup, obrazovanje i mirnoću'.

Kaže da mu se Josipović požalio da ima problema s viškom kilograma. 'U nekom razdoblju Ivo je bio nabacio dosta kilograma, pa mi se iskreno požalio da stalno radi noću, ali i posjećuje hladnjak. Opravdavao se da je to jedino doba kada ima savršen mir. No, vidio sam da se uoči predsjedničke kampanje vratio na staru kilažu', kaže Markulj.