Hrvatska JOSIPOVIĆ NA RTL-u

'Pozvat ću Bandića na inauguraciju'

Tjedan dana nakon pobjede na predsjedničkim izborima, Ivo josipović je u intervjuu za RTL progovorio o obitelji, odnosu s premijerkom Kosor, ali i iskrama koje su zafrcale između njega i ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka

Do inauguracije Ive Josipovića ostalo je još mjesec dana, no pripreme su u punom jeku. 'Nadam se zavidnom broju državnika, no ne očekujem ih da dođu kao podrška meni, nego Hrvatskoj. Na inauguraciju ću pozvati sve svoje protukandidate s izbora, pa i Milana Bandića', odgovorio je Josipović na pitanje tko sve dolazi na inauguraciju.

Što se tiče sukoba s prvim MUP-ovcem Karamarkom oko osiguranja, Josipović kaže: 'Koliko je meni poznato, svi su predsjednici sudjelovali u odabiru osiguranja i mislim da je to normalan proces. S Karamarkom sam se čuo i sve ćemo se dogovoriti. Malo je došlo do šumova u komunikaciji, ali to je tako kada se komunicira preko medija.'

'Vjerujem u iskrene namjere Jadranke Kosor u borbi s korupcijom i nadam se da me u tome neće razuvjeriti', kazao je Josipović, poručivši da će podržati koaliciju SDP-a i HDZ-a ako se tako složi parlamentarna situacija.

Nije moglo proći ni bez spomena Sanadera i afere Hypo. 'O aferi Hypo znam koliko i vi, ali to je afera na kojoj će se pokazati vjerodostojnost Hrvatske u borbi protiv korupcije', zaključio je Josipović.

Aktualna je bila i tema križeva u učionicama zbog kojih je još uvijek aktualni predsjednik Mesić vodio sukobe s Crkvom. 'Zašto uz križ ne bi bilo mjesta i za polumjesec ili drugi vjerski simbol? To pitanje reguirano je Ustavom, no ne smije se nikako se ne smije rješavati sjekirom. To je jedan dugoročni projekt', poručio je Josipović.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još