PREVIRANJA U SDP-u

'Iza skuta Željke Antunović skrivaju se bandićevci'

Bionic
Reading

Nakon što je stranku očistio od Bandićevih ljudi, SDP-ov šef Zoran Milanović preko svojih ljudi krenuo je i u rat protiv Željke Antunović

Nakon što je Glavni odbor SDP-a jučer donio odluku o raspuštanju mjesnih organizacija u Sesvetama, Brezovici i Novom Zagrebu, otvorili su se novi-stari sukobi unutar stranke. Naime, na sjednici Glavnog odbora raspuštanju ogranaka usprotivila se Željka Antunović, poručivši da bi bilo bolje da se isključe pojedinci koji su u kampanji radili protiv stranke, a ne da se raspuštaju čitavi ogranci. No umjesto podrške, Antunović su dočekali napadi, a najotvoreniji bio je onaj Milanoviću bliskog Daniela Mondekara. 'Iza skuta Željke Antunović skrivaju se bandićevci', žestoko je napao Mondekar, no Antunović ga je podsjetila da je upravo ona još od 2004. upozoravala da Bandić autokratski vodi zagrebački SDP.

'Ne dozvoljavam da me sada prozivaju oni koji su mudro šutjeli dok sam ja bila napadana i prozivana zbog suprotstavljanja Bandiću', kazala je Antunović na sjednici Odbora, a svoju je raspravu s Mondekarom nastavila i u hodniku pred okupljenim novinarima. 'Zapitaj se što će se dogoditi kada različite istrage dođu i do takvih ranijih bandićevaca, a danas žestokih antibandićevaca? Misliš da među njima nema onih koji su bili glavni Bandićevi suradnici i sudjelovali u različitim aferama? Ali ne, vi ćete sutra izbacivati mene koja jedina od početka upozoravam na to', objašnjavala je Antunović Mondekaru.

Iako su odmah krenula tumačenja da se iza tog sukoba zapravo skriva namjera da se Antunović spriječi da postane šefica zagrebačkog SDP-a, ona sama je novinarima rekla da ne zna je li krenuo obračun s njom i čime ga je uopće zaslužila.

Prema pisanju Novog lista, protiv Željke Antunović na sjednici Odbora nisu bili samo takozvani mladi lavovi SDP-a, nego i ugledni SDP-ovci poput Milanke Opačić, Vojka Obersnela i Slavka Linića. Njih je, naime, zasmetala Antunovićkina tvrdnja da je tajnik stranke Igor Dragovan sam sastavio 'listu za odstrel'. Zamjerili su joj kontaktiranje s medijima i plasiranje informacija, ali i zbog toga što, kako joj je spočitnuo Linić, u medijima ocjenjuje statutarno upitnima odluke Predsjedništva.