GOLA ČINJENICA

Radio 101 zbog dugova pred gašenjem

16.01.2010 u 18:53

Bionic
Reading

Legendarni zagrebački Radio 101 ponovo je uzburkao javnost svojom kampanjom Gola činjenica. Riječ je o nizu plakata postavljenih po Zagrebu i na njihovoj internetskoj stranici, koji prikazuju postarijeg, debljeg, muškarca golih genitalija. Naknadno su genitalije prikrivene brojkom -19.000.000 – točno koliko je račun popularnog radija u minusu

Kampanjom žele upozoriti javnost na nezavidnu situaciju u kojoj se našli, prvenstveno svojom krivnjom.

Radio je početkom studenoga mjeseca prošle godine preuzela nova uprava, koja je krenula u rasčiščavanje nagomilanih problema u društvu. Račun je već duže vrijeme blokiran, a dug je dosegnuo za jednu radijsku postaju astronomskih 19 milijuna kuna.

Predsjednik uprave Stojedinice Drago Perić kaže da su revizijom utvrdili da je prethodna uprava frizirala financijske podatke godinama unatrag. 'Samo za 2008. godinu smo otkrili 7,500.000 kuna nepostojećih potraživanja, a u 2009. još i više', objašnjava Perić. Njihov cilj je na ovaj način upozoriti javnost na podatke revizije i da se nastavi emitiranje programa kako je predviđeno po petogodišnjem planu. 'Ako se ne pronađe novac, i to hitno, moguće je da Radio 101 prestane s emitiranjem programa', objašnjava Perić. Što se tiče članova bivše uprave, protiv njih planiraju podići kaznene prijave. 'Stvar je sada u rukama odvjetnika', rekao je predsjednik uprave Radija 101.