Hrvatska HEP PRIZNAO GREŠKU

Bolnici bez upozorenja isključili struju

Hrvatska elektroprivreda (HEP) izvijestila je danas kako pogreškom Operatora distribucijskog sustava Elektrojuga jučer o nestanku struje nisu obaviješteni veći potrošači, među kojima i dubrovačka bolnica, pri čemu je istaknula da će učiniti sve kako se slični propusti više ne bi događali

Po pisanju medija, struja je nestala usred operacije. Bolnica ima agregat, no u slučaju nestanka električne energije treba proći nekoliko minuta dok se sustav ne podigne.

HEP u priopćenju navodi da je HEP - Operator distribucijskog sustava Elektrojug zbog radova na dalekovodima 35 kV prekinuo isporuku električne energije od devet do 11,30 sati u dijelu Dubrovnika. Pogreškom odgovornih osoba u Elektrojugu o radovima nisu obaviješteni potrošači koji troše više od 30 kW, među kojima i dubrovačka bolnica, kako je to propisano općim uvjetima isporuke električne energije.

HEP, uz ispriku djelatnicima i pacijentima dubrovačke bolnice te kupcima na području Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije, ističe da će učiniti sve kako se slični propusti više ne bi događali. Prema odgovornim osobama bit će poduzete stegovne i druge mjere u skladu sa zakonom i internim propisima HEP-a, stoji u priopćenju HEP-a.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još