Hrvatska JOSIPOVIĆEVA INAUGURACIJA

Tadić: Ne dolazim ako dođe Sejdiu!

Srbijanski predsjednik Boris Tadić u četvrtak je izjavio da neće biti na inauguraciji novoizabranoga hrvatskog predsjednika Ive Josipovića ako na tom tom događaju bude predsjednik Kosova Fatmir Sejdiu jer bi, kako je objasnio, Srbija tako na indirektan način priznala neovisnost Kosova

'Spreman sam otići pod uvjetom da se ne dovodi u pitanje cjelovitost države Srbije', rekao je Tadić u izjavi koju prenose beogradski mediji.

Dodao je kako je Srbija spremna sudjelovati na regionalnim skupovima na kojima Kosovo nastupa kao UNMIK - Kosovo ili Kosovo UNMIK, ali da se ovdje, međutim, radi o jednoj političkoj manifestaciji - inauguraciji hrvatskog predsjednika.

Tadić je istaknuo kako se u proteklih mjesec, dva urušila i snizila razina diplomatskih odnosa Srbije i Hrvatske zbog nekoliko političkih provokativnih istupa hrvatskih političara.

On je precizirao da tu misli na odlazećeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića, kao i na nastup hrvatskih predstavnika u procesu o neovisnosti Kosova pred Međunarodnim sudom pravde u Den Haagu gdje je, po Tadićevim riječima, postojalo lažno svjedočenje da su i pokrajine imale pravo odcjepljenja u bivšoj Jugoslaviji.

Izrazivši uvjerenost da Srbija i Hrvatska mogu popraviti svoje odnose, Tadić je dodao kako to opredjeljenje treba pokazati ne samo na riječima, već i u praksi.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još