SPORNO GOSTOVANJE

HRT o Milanoviću: Nastup uživo je nepredvidiv

14.01.2010 u 14:32

Bionic
Reading

HDZ je svojim prosvjedom u kojem tvrdi da je predsjednik SDP-a Zoran Milanović, gostujući u 'Dnevniku' HTV-a, dijelio lekcije Vladi i HDZ-u te se reklamirao, priznao da je predsjednik SDP-a učinio samo ono što se očekuje od čelnika jedne velike političke stranke: nudio je konkretne prijedloge za rješavanje teških problema u Hrvatskoj

Neshvatljivo je da se iznošenje drukčijeg mišljenja u demokratskom višestranačkom sustavu smatra dijeljenjem lekcija smatraju u SDP-u.

'Predsjednik SDP-a Zoran Milanović i dalje poziva predsjednicu Vlade i HDZ-a Jadranku Kosor da ona odredi mjesto i vrijeme za razgovor o gorućim problemima ove zemlje', stoji u priopćenju te stranke.

Na HDZ-ove prosvjede reagirali su i na HRT-u. Glasnogovornik te kuće Danko Družijanić kaže da je, s obzirom na to da se u prosvjedu HDZ-a traži očitovanje Programskog vijeća HRT-a, za to prva prilika redovita sjednica Vijeća u utorak, 19. siječnja.

Načelan je stav HRT-a kao medijske kuće oduvijek bio da se u TV nastupu uživo ne može predvidjeti što će i na koji način sugovornik u studiju izgovoriti.

'Intervju uživo s predsjednikom SDP-a, odvijao se pod istim uvjetima kao i drugih gostiju 'Dnevnika', trajao je osam minuta te se u njemu raspravilo nekoliko aktualnih tema, među kojima su i gospodarske mjere Vlade RH', smatra Družijanić.