BANDIĆEVA TUŽALJKA

'Ja sam neželjeno dijete'

13.01.2010 u 10:39

Bionic
Reading

'Ja sam neželjeno dijete', kazao je zagrebački gradonačelnik u emisiji 1. programa Hrvatskog radija odgovarajući na pitanje kako će funkcionirati Gradska skupština sa SDP-ovom većinom

Ustvrdio je da nema potporu u Skupštini već šest mjeseci. No usprkos tome nada se da će moći i dalje odgovorno obavljati svoj posao gradonačelnika.

Nije želio odgovoriti na pitanje je li za raspuštanje Gradske skupštine ili za prijevremene izbore. 'Ja sam čovjek koji gradi, a ne ruši i raspušta, a Zagrepčanima je dosta izbora. Ako to želi druga strana, neka iskoristi zakonske regulative koje joj stoje na raspolaganju', izjavio je Bandić. Istaknuo je da je najbitnije pronaći kompromis da građani ne bi trpjeli.

Predsjednik Gradske skupštine Boris Šprem rekao je da Skupština funkcionira dosta skladno. 'Očekujem da će gradonačelnik odrađivati svoj posao i donositi kvalitetne odluke za Grad Zagreb.' Prema njegovom mišljenju, Bandiću se ne može osporiti legalitet. No o legitimitetu bi, kaže, trebao sam donijeti odluku. 'Dobri prijedlozi gradonačelnika u Skupštini će prolaziti, loši ne', rekao je Šprem.

Duško Ljuština izjavio je da je spreman podnijeti sve konzekvence koje povuče stranka. Istaknuo je da mu nije žao što je podržao Bandića jer mu je prijatelj te da bi, ako bi trebalo, sve ponovio.