POVLAŠTEN TRETMAN

Matković s dva privatna auta na Gornjem gradu

13.01.2010 u 09:33

Bionic
Reading

Ministrica u Vladi Bianca Matković uputila je, kako doznajemo, zahtjev Uredu Grada Zagreba da joj se izda novo rješenje, odnosno, dozvola, za prolazak dvaju automobila po cestama na Gornjem gradu. Matković je to zatražila za svoje privatne automobile jer joj dosadašnja dozvola koju je imala u proteklih šest godina istječe 15. siječnja

S obzirom da Bianca Matković zbog svoje ministarske funkcije 24 sata ima na raspolaganju službeni automobil i vozača, mnoge je iznenadilo što ministrica traži dozvolu za još dva privatna automobila, pogotovo zato što u zahtjevu koji je uputila Gradu Zagrebu, navodno, stoji kako je riječ o službenim automobilima.

- Točno je da sam zatražila dozvolu za svoja dva privatna automobila, rekla nam je ministrica Bianca Matković.

- To sam učinila jer nakon radnog vremena, obično otpustim službene vozače, a često se poslije moram vratiti u ured i obaviti neki posao. U tom slučaju ne nazivam ponovno vozače da dolaze po mene i voze me, nego se koristim svojim automobilima, jer mi je tako jednostavnije i brže, kaže Matković i pojašnjava:

- Postoji dio od Ilirskog trga do Demetrove gdje je zabranjen prolaz automobilima, osim službenih, i za koji treba posebna dozvola Grada. U želji da ne kršim propise zatražila sam dozvolu da mogu do Vlade proći tim putem i svojim privatnim automobilima. Tu dozvolu, koja se, inače, produžuje jednom godišnje, zatražila sam u prosincu jer istječe 15. siječnja i do sada s tim nikada nije bilo problema.

Naime, u proteklih šest godina redovito mi je bila odobrena. Jedina pogreška koja se dogodila bila je ta što je u zahtjevu zabunom bilo navedeno da je riječ o službenim automobilima. No, kad sam to vidjela, odmah sam intervenirala da se to ispravi, ispričala je ministrica.