Hrvatska SVI ŽELE NA PRISAVLJE

21 prijava za Sutlićevog nasljednika

Na natječaj za glavnog ravnatelja HRT-a stigla je 21 prijava, doznaje se danas na HRT-u, gdje ne isključuju mogućnost da poštom stigne još poneka prijava jer je rok za podnošenje kandidatura istekao u ponoć

Nijedna kandidatura nije došla iz inozemstva, a imena kandidata bit će poznata 19. siječnja, kada će se otvoriti prijave na Programskom vijeću HRT-a.

Vijeće će tada utvrditi jesu li valjane, to jest odgovaraju li uvjetima iz natječaja za izbor glavnog ravnatelja. Nakon toga razgovarat će se s kandidatima čije ponude budu valjane, a Vijeće će na posebnoj sjednici tajnim glasovanjem dvotrećinskom većinom, to jest s (potrebnih) osam glasova izabrati novog glavnog ravnatelja na četiri godine.

Procedura izbora mora biti završena u roku od 45 dana od dana otvaranja prijava.

Ne izabere li Vijeće novog ravnatelja, bit će raspisan novi natječaj.

Novi glavni ravnatelj javne radiotelevizije bira se zato što su dosadašnji Vanja Sutlić i ostali članovi ravnateljstva razriješeni dužnosti.

Na čelna mjesta HRT-a i podružnica Vijeće je nakon toga imenovalo privremene ravnatelje.

Natječaj za izbor ravnatelja podružnica - Hrvatske televizije, Hrvatskoga radija i Glazbene proizvodnje - bit će raspisan nakon izbora glavnog ravnatelja HRT-a, na čiji prijedlog Vijeće bira ravnatelje podružnica.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još