Hrvatska ZURIO U RUPU S PUKNUTOM CIJEVI

Uzrujani Bandić pobjegao od novinara

  • Autor: V.P.P.,N.B.
  • 12.1.2010 14:48:05
  • 12.1.2010 12:31:13

Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik, po prvi se put nakon gubitka izbora ukazao svim novinarima, a ne samo odabranima. Naime, u Stipančićevoj ulici na Jarunu pukla je vodovodna cijev pa je agilni gradonačelnik pohitao na lice mjesta da bi se na njemu zadržao pet minuta i valjda ostavio dojam da nešto radi

Vidno uzrujan i loše volje, Bandić je nešto iza podneva stigao na mjesto puknuća vodovodne cijevi na Jarunu. Tamo je bio punih pet minuta, od čega je 4,5 proveo zureći u jamu s puknutom cijevi.

S brojnim novinarima progovorio je samo nekoliko riječi, pa je tako odgovarajući na pitanje hoće li komentirati rezultate izbora samo kratko odbrusio: 'Ne daj Bog, ja moram raditi.' Dodao je da mu je trenutno glavna briga osigurati vodu 'ovim ljudima ovdje'. Ispalivši svoje uobičajene parole, Bandić je odjurio u nepoznatom smjeru.

Nešto pričljiviji bio je njegov suradnik Pavle Kalinić, šef gradskog ureda za hitne situacije, koji je ipak uvijeno prokomentirao izbore na kojima je njegov šef dobio čak 20 posto manje glasova od pobjednika Ive Josipovića.

'Ima vremena za restrukturiranje. Ono što je ostalo iza holivudskog ritma kampanje je 170 izgubljenih radnih mjesta dnevno. Sada se svi moramo posvetiti tome i zaboraviti kampanju', rekao je Kalinić.

Na pitanje što je s osnivanjem nove stranke, Kalinić je kazao: 'Ma kakva stranka, ima ih dovoljno.'

CIJEVI IZ AUSTRO-UGARSKE BOLJE OD NOVIJIH

Inače, vodovodna cijev u Stipančićevoj tek je jedna od njih šest, koliko ih je danas u Zagrebu puklo do - podneva. 'To nije ništa čudno. Najviše problema imamo ovdje na Jarunu i u Sesvetama. Na tim su mjestima oko Univerzijade 1987. godine ugrađenen PVC cijevi koje se nisu pokazale dobrim riješenjem', pojasnio je rukovoditelj Službe održavanja i izgradnje vodoopskrbne mreže 'Vodoopskrbe i odvodnje', Podružnice Zagrebačkog holdinga, Miroslav Jarak.

Naglasio je apsurdnu situaciju da su vodovodne cijevi u centru Zagreba, koje datiraju iz 1890. godine iz vremena Austro-ugarske, kvalitetnije od ovih s kraja 20 stoljeća.

Kaže kako je na području Zagreba tri tisuće kilometara vodovodnih cijevi te kako je teško ići u obnovu kompletnog sistema. No, utješno za građane Stipančićeve, njihov će vodovod biti obnovljen ove godine.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još