TREĆI HRVATSKI PREDSJEDNIK

Josipović: Gotovo je!

Bionic
Reading

'Formalno-pravno nije gotovo, ali zaista gotovo je', kratko je tportalu prokomentirao neslužbene rezultate iz DIP-a i izlaznih anketa SDP-ov predsjednički kandidat Ivo Josipović nakon što je uz ovacije oko 21 sat pristigao u svoj stožer

'Ivo! Ivo!' zaorilo se u Hrvatskom novinarskom domu kada su nekoliko sekundi iza 19 sati objavljeni rezultati izlaznih anketa koje je za Novu TV i RTL provela agencija Ipsos Puls na uzorku od 9.483 birača i koje, ako im je vjerovati, daju teško dostižnu prednost SDP-ovu kandidatu. Josipoviću, prema anketama, pripada 64,6 posto, a njegovu protukandidatu Milanu Bandiću 35,4 posto

'Hrvatska je izabrala novu, modernu državu u kojoj vlada red i poštenje. Ovo je svojevrstan referendum na kojem se odlučivalo između proeuropske i one druge Hrvatske', kazao je direktor Josipovićeve kampanje Mirando Mrsić dodavši da je SDP vodio civiliziranu kampanju, što su birači, uz Josipovićev program, znali cijeniti.

Za tajnika SDP-a Igora Dragovana rezultati izlaznih anketa nisu nikakvo iznenađenje.

'Puno smo radili, da nam se to ne bi vratilo', kazao je Dragovan i dodao da mu je posljednjih dana puno ljudi prilazilo i davalo podršku. Na pitanje o kršenju predizborne šutnje, Dragovan je priznao da su slali SMS poruke, ali samo članovima stranke.

Milanka Opačić i Ingrid Antičević Marinović u crvenim haljinama

Nenad Stazić uvjeren je da do nikakvih velikih promjena, kad izađu službeni rezultati, neće doći te da je Ivo Josipović već sada treći hrvatski predsjednik.

'Hrvatska je izabrala trećeg predsjednika, a to je Ivo Josipović', kazao je Stazić i dodao da se negativna kampanja koju je proteklih mjeseci vodio Milan Bandić pokazala kao potpuni promašaj.

Potporu Josipoviću u stožer, u kojem vlada gužva kao na rasprodajama u šoping centrima, došli su dati između ostalih i njegov fakultetski kolega  Josip Kregar, predsjednički kandidati IDS-a Damir Kajin, šefovi HNS-a i SDS-a Radimir Čačić i Milorad Pupovac. Sam Josipović u stožeru se pojavio, uz taktove pjesme 'Put ka sreći', oko 21 sat u pratnji supruge Tatjane i kćerke Lane, a s njima u društvu bio je predsjednik SDP-a Zoran Milanović.

Kajin očekuje od Josipovića da bude dobar predsjednik i oštriji nego je to bio kao saborski zastupnik, a ako ga razočara, bit će mu žestoka oporba. I Ranko Ostojić je zadovoljan rezultatima izlaznih anketa. Za njega su u životu najgori konvertiti jer mu je neshvatljivo kako čovjek koji se do jučer hvalio iskaznicom broj dva SDP-a već drugi dan bivše kolege prepoznaje kao crvenu opasnost.

Iako je u ovakvim prigodama 'mala crna haljina' najpoželjniji ženski odjevni predmet, SDP-ove saborske zastupnice Ingrid Antičević-Marinović i Milanka Opačić odlučile su biti žene u crvenom.

'Nisam iznenađena rezultatima izbora. Ovo sam očekivala', kazala je Antičević-Marinović. Na pitanje da li ju je zabrinula visoka izlaznost u zapandoj Hercegovini, Antičević-Marinović je odgovorila da nije jer tamo nisu samo desničarski birači.

Stožer Ive Josipovića

Razvoj događaja u stožeru Ive Josipovića pratite na tportalu.