I SANADER NA BIRALIŠTU

Mesić i Kosor dijelili si komplimente

10.01.2010 u 16:29

Bionic
Reading

Milana Bandića u sedam ujutro ispred biračkog mjesta čekao je pas Rudi. Ivo Josipović glasao je pak u društvu supruge. Do podneva su svoju građansku dužnost manje više obavili svi političari, uključujući predsjednika RH i premijerku

Nakon glasovanja vani ga je čekao kućni ljubimac Rudi s kojim je kasnije išao trčati. SDP-ov kandidat Ivo Josipović, također u pratnji supruge glasovao je oko 9.30 u Palmotićevoj ulici, a nakon glasovanja prošetali su se preko parka Zrinjevac prema HNK.

Sanader u društvu supruge

Ivo Sanader prije podne je glasovao sa suprugom Mirjanom. Na biračkom mjestu pojavio se s velikom osmjehom na licu.


Do podneva je glasovala većina hrvatskih političara. Glasovali su predsjednik Republike Stjepan Mesić predsjednica Vlade Jadranka Kosor i predsjednik Sabora Luka Bebić

'S prvom Vladom bilo je najteže dok smo usuglasili ustavne promjene, a poslije nije bilo problema. S Ivom Sanaderom bilo je sve u redu dok smo nešto dogovarali, no u realizaciji nije bilo sve kako treba. S premijerkom Kosor bila je dobra suradnja i nadam se da će tako nastaviti s novim predsjednikom', rekao je Mesić novinarima dajući kratki pregled suradnje s premijerima tijekom njegova mandata.


Što se tiče njegove karijere nakon odlaska s Pantovčaka, Mesić je rekao: 'Pomoći ću gdje bude trebalo, uspostavio sam mnoge kontakte, ali neću se baviti operativnom politikom.'

Nakon glasovanja premijerka Kosor zahvalila se predsjedniku Stjepanu Mesiću na iznimno korektnoj suradnji proteklih šest mjeseci, koliko je ona na čelu Vlade.

'Moja suradnja s Mesićem može poslužiti kao primjer drugima. Uistinu je bila više nego korektna. Ulazimo u vrlo tešku godinu, a suradnja predsjednika Republike, Vlade i Sabora od iznimne je važnosti', rekla je premijerka.

U 10 sati na biračko mjesto u zagrebačkoj OŠ Petar Zrinski stigao je predsjednik Mesić u pratnji supruge. U istu je prostoriju malo kasnije ušao i Zoran Milanović, predsjednik SDP-a.