JADRANKA KOSOR:

Navodi o tajnom snimanju su 'čista izmišljotina'

09.01.2010 u 17:00

Bionic
Reading

Predsjednica HDZ-a i Vlade Jadranka Kosor danas je u Splitu opovrgnula medijske navode da je HDZ tajno snimao Ivu Sanadera 3. siječnja ove godine u središnjici stranke, gdje je on najavio svoj povratak u politiku, nakon čega je isključen iz stranke

'To je čista izmišljotina. Nikakvog tajnog snimanja nije bilo. U HDZ-u se ništa tajno ne snima', rekla je Kosor odgovarajući na novinarska pitanja nakon završetka svečane sjednice kojom je proslavljena 20. obljetnica osnutka splitskog HDZ-a.

Kosor je također odbacila i medijske navode da je je zamjenik predsjednika HDZ-a Darko Milinović navodno e-mailom poslao dopis u kojem traži da se preispita odluka vodstva HDZ-a u vezi Ive Sanadera.

'To je još jedan pokušaj ometanja vodstva HDZ-a, odnosno podmetanja vodstvu HDZ-a. Svima onima koji to pokušavaju moram reći - uzalud vam trud svirači, jer smo čvršći, jači i odlučniji nego ikada', kazala je Kosor. Pritom je istaknula da nije prvi put da se to događa. 'Mi ćemo tražiti da se sve to ispita, kako bi se vidjelo otkuda to dolazi', rekla je Kosor.

I Milinović, koji je također bio nazočan na proslavi 20. obljetnice osnutka splitskog HDZ-a, također je opovrgnuo medijske navode da je poslao dopis sa zahtjevom za preispitivanje odluke vodstzva HDZ-a o Sanedru. 'To je stupidni pokušaj narušavanja jedinstva HDZ-a', rekao je Milinović.

Kosor je rekla da je za nju priča o Sanaderu 'zatvorena knjiga'. Pritom je ponovila da Sanader može aktivirati svoj saborski madat od 15. siječnja, ali je i podsjetila da je Sanader pri odlasku s čela HDZ-a i Vlade u ljeto prošle godine rekao da se neće vraćati u aktivnu politiku.

Na upit zašto na današnjoj proslavi 20. obljetnice splitskog HDZ-a nije nazočan predsjednik Sabora Luka Bebić, Kosor je odgovorila protupitanjem: 'Gdje to piše da predsjednik Sabora danas mora biti u Splitu?' Pritom je kazala da je dogovoreno da na današnjoj svečanosti uz nju nazoče zamjenik predsjednika HDZ-a Darko Milinović te stranački dopredsjednici Božidar Kalmeta, Ivan Šuker i Vladimir Šeks.

Kosor je izrazila nadu da će s novim predsjednikom, ma tko bude izabran, dobro surađivati.