Hrvatska NA PRISAVLJU SAMO DVIJE PRIJAVE

Lorencin: Želim biti glavni ravnatelj HRT-a

  • Autor: V. Brkulj
  • 8.1.2010 16:03:54
  • 8.1.2010 15:19:17

U ponedjeljak u ponoć završava natječaj za glavnog ravnatelja HRT-a, a na Prisavlju su, doznajemo, do zaključenja ovog teksta zaprimili tek dvije prijave

Doduše, to ne treba čuditi jer za mjesto šefa svih šefova prijave su i prije dvije godine, kada je na tu funkciju izabran Vanja Sutlić, stizale u posljednji čas, pa se može pretpostaviti da će tako biti i kod ovog izbora.

Tada je, podsjetimo, pred vijećnike stiglo dvadeset prijava, od kojih je polovica odbačena zbog različitih manjkavosti, a tko sve danas pikira na čelnu poziciju, bit će poznato 19. siječnja, kada će se zapečaćene koverte s prijavama kandidata otvoriti na Programskom vijeću HRT-a.

U kuloarima se posljednjih tjedana kao kandidat spominjao se pravnik Marijan Kostrenčić, koji je se za tu funkciju javio i prije dvije godine, nakon njega spekuliralo se i imenom suvlasnika i direktor programa Kapital networka Dražena Klarića, ali je on cijelu priču za tportal.hr demantirao 'jer ima dobro uhodan posao i Prisavlje ga u ovom trenutku ne zanima'.

Ako Klarića ne zanima, Darka Lorencina, direktora Istarske razvojne agencije i člana savjeta IDS-a, zanima.

'Želio bih voditi HRT, ali još uvijek dvojim poslati prijavu ili ne. Dvojim jer živim u Medulinu i stalni odlazak u Zagreb bio bi velika promjena. Usto, ovdje vodim uspješnu tvrtku', kazao nam je Lorencin koji, uz vođenje IDA-e, sjedi i u NO-a istarske TV Nove, Terra Firme i Turističke zajednice Istarske županije.

Premda je riječ o sposobnom poslovnom čovjeku koji je početkom 2008. godine izabran za člana operativnog tima potpredsjednika Vlade RH Slobodana Uzelca, u kojem je nositelj poslova vezanih za regionalni razvitak, Lorencinov najveći vjetar u leđa mogla bi biti činjenica da je u dobrim odnosima s trenutnim v. d. ravnateljem HTV-a Mislavom Stipićem, članom HSLS-a.

Njega pak vežu prijateljske veze, preko Europskog pokreta Hrvatska i Europskog doma u Zagrebu, s dopredsjednikom Programskog vijeća Sinišom Grgićem. Ovdje valja spomenuti da je Grgićevu kandidaturu za Vijeće svojedobno potpisao upravo Stipić.

'Nismo dobri prijatelji, ali se poznajemo', zaključio je Lorencin.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još