KUMSTVO S RATNIM ZLOČINCOM

Miro Laco gubi funkcije u SDP-u

08.01.2009 u 09:14

Bionic
Reading

Činjenica da je osuđenom ratnom zločincu Mirku Norcu na vjenčanju kumovao član Izvršnog odbora zagrebačkog SDP-a Miro Laco izazvala je veliko nezadovoljstvo predsjednika stranke Zorana Milanovića i cijele esdepeove središnjice

Lacinim kumstvom s čovjekom koji 'leži' zbog ubojstava srpskih civila kod Gospića nije oduševljen niti zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te će Laco po svemu sudeći biti smijenjen iz Izvršnog odbora zagrebačkog ogranka stranke, a nije sigurno niti da će ostati u redovima socijaldemokrata, piše Novi list

– Shvaćam prijateljske i privatne razloge gospodina Lace, ali moram konstatirati da je njegovo kumstvo na vjenčanju Mirka Norca nespojivo sa dužnosničkom funkcijom u SDP-u, poručio je gradonačelnik Bandić putem svoje glasnogovornice, ne dajući detaljnije informacije o Lacinoj sudbini, odnosno o sankcijama koje će zasigurno uslijediti.
Sam Miro Laco, inače i član SDP-ovog Savjeta za branitelje i Domovinski rat, pak, novinarima je rekao da ne zna za Bandićevu izjavu niti nezadovoljstvo središnjice stranke. On se nalazi na odmoru, tvrdi da je 'u gužvi' i ne želi ništa komentirati.

Glasnogovornica SDP-a Gordana Grbić, pak, službeno je, u ime stranke, izjavila da 'nije uobičajeno da član SDP-a bude kum na vjenčanju čovjeku koji je osuđen za ratne zločine'. Hoće li Laco, osim stranačkih, doživjeti i sankcije na radnom mjestu, u Gradskom uredu za zdravstvo rad i socijalnu skrb, pokušali smo doznati od pročelnika ureda i direktno mu nadređenog Zvonimira Šostara.

– Lacina odluka da bude kum Mirku Norcu dio je njegovog privatnog života. Zaista ne znam ništa o nezadovoljstvu u SDP-u, a s Lacom o konkretnom problemu nisam razgovarao, rekao je Šostar.

Aktualno nezadovoljstvo Lacinim odnosom s osuđenim ratnim zločinom nije i jedino nezadovoljstvo koje je u SDP-u iznjedrila odluka Milana Bandića da pokloni povjerenje umirovljenom brigadiru iz Sinja.

SDP-ova saborska zastupnica Marija Lugarić svojedobno se usprotivila izboru Mire Lace u Izvršni odbor zagrebačkog SDP-a, a Lacinim likom i djelom nisu oduševljeni niti brojni članovi SDP-ovog foruma mladih.