...ZACRVENITI....ZACRVENITI...

DIP ipak dopustio Bandićev spot

07.01.2010 u 18:35

Bionic
Reading

Državno izborno povjerenstvo (DIP) zaprimilo je danas upit HRT-a o dopuštenju emitiranja video spota predsjedničkog kandidata Milana Bandića 'Crvena zavjesa' te je nakon pregleda ocijenilo da je riječ o glumljenom spotu, u kojem se koriste iste riječi kao i ranije ali ih u novom spotu izgovaraju treće (neidentificirane) osobe, pri čemu se ne označava osoba čiji se izričaj citira, a to nije dovoljan razlog za zabranu, izvijestio je danas DIP.

DIP navodi kako sama činjenica da novi spot podsjeća na onaj koji je neprimjeren i nedopušten te je zato zabranio njegovo emitiranje, u ovom slučaju nije dovoljan razlog za istu ocjenu novog video spota, pa tako niti zabranu njegova objavljivanja.

DIP je jučer naložio svim elektronskim medijima zabranu emitiranja video spota u kojem se u više navrata ponavljaju riječi '...mapu Hrvatske potpuno zacrveniti..., potpuno zacrveniti..., zacrveniti..., zacrveniti..., zacrveniti ...' koje izgovara predsjednički kandidat Ivo Josipović. U tom spotu se uz Josipovićeve riječi koriste i riječi treće osobe: '...drugovi i drugarice..., drugarski...'.