TOTUS OPINIOMETAR

Istraživanje: Josipoviću 69%, Bandiću tek 31%

07.01.2010 u 15:45

Bionic
Reading

Nakon višemjesečne kampanje i desetaka milijuna kuna uloženih u promidžbu utrka završava u nedjelju, 10. siječnja. Premda se oba kandidata već odazivaju na naziv 'predsjedniče', preostala su još četiri dana do odluke birača

Agencija TotusOpiniometar provela je posljednje istraživanje na temu predsjedničkih izbora RH. Upitnik je proveden 5. i 6. siječnja 2010, standardnom CATI metodom na stratificiranom uzorku od 1.500 građana.

Prema najnovijim rezultatima ispostavilo se da se na birališta planira odazvati 75,2 posto ispitanih građana. Međutim, zanimljivo će biti vidjeti stvaran odaziv na birališta. Pitanje je hoće li se stvarno građani u tolikom broju i odazvati na izbore za trećeg predsjednika RH?

Rezultati pokazuju da je još uvijek 23,6 posto birača neodlučno. Segmentacijom rezultata onih građana koji sigurno znaju za kojeg će kandidata glasovati (76,4 posto) dobiveni su sljedeći pokazatelji. Prema trenutačnom javnom mnijenju, Ivo Josipović (SDP) dobio bi 68,9 posto glasova, a Milan Bandić (nezavisni kandidat) 31,1 posto glasova.

S obzirom na to da je 23,6 posto birača neodlučno, kandidati još uvijek imaju mogućnost pridobiti ovaj potencijal, navodi se u priopćenju Totus Opiniometra.