Hrvatska KAMERE NA ZGRADI DORH-A

Pregledat će se snimke prijetnje Appeltu

  • Autor: tportal.hr
  • 28.11.2008 20:02:19
  • 24.11.2008 11:00:00

Novinar Globusa Hrvoje Appelt dobio je 24-satnu policijsku zaštitu, a policija pronalazak svijetlećeg predmeta zbog kojeg je u četvrtak od 18.20 do 20 sati bio blokiran dio Gajeve ulice, gdje je i sjedište Državnog odvjetništva i USKOK-a, tretira kao prona

ZAGREB - Prema mišljenju stručnjaka za eksplozive, predmet može poslužiti i kao transmiter za aktiviranje eksplozivne naprave. U istrazi će se vjerojatno pregledavati i snimke nadzornih kamera sa zgrade DORH-a, piše Jutarnji list.

Appelt je parkirao u Gajevoj 30a, nedaleko od sjedišta DORH-a i USKOK-a, a jednom građaninu predmet koji je svjetlucao pod lijevim prednjim kotačem Appeltova automobila učinio se sumnjivim. Policija bi idućih dana s Appeltom trebala ponovo obaviti obavijesni razgovor.

Pronalazak sumnjiva predmeta tretira se kao vrlo ozbiljna prijetnja novinaru. Policija će pokušati izuzeti i DNK tragove. Prije mjesec i pol primio je poziv u kojem ga je nepoznati muškarac upozorio da pripazi jer ga u Zaprešiću očekuje pismo.

Naime, to se također odnosilo na pismo koje je primio kolega iz Jutarnjeg lista na kojem je bilo zaokruženo da je umro. Početkom listopada, nakon gostovanja u Latinici, Appelt je pred ulazom u zgradu, pronašao upaljen lampaš.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
© Hrvatski Telekom 2016. Sva prava pridržana.
www.tportal.hr  www.t.ht.hr