POSTBLAGDANSKO ČIŠĆENJE

Splićani se wellnesom čiste od kokaina

Bionic
Reading

Tragove konzumacije kokaina i sličnih opojnih sredstava 'na sportskoj razini' - uglavnom rijetko, iz čisto 'fensi' pobuda – imućni Splićani anuliraju korištenjem posebnih programa detoksikacije u SPA i wellness-centrima

Kako piše Slobodna Dalmacija, riječ je o trendu s uzlaznom putanjom. Činjenicu da se na ovaj način konzumira droga 'za bogate' nemoguće je negirati, iako evidencije nema. Kokain je povezan s različitim partyjima, proslavama, pa i s 'najluđom noći' u kojoj se tradicionalno pretjera u koječemu, ali ponekad i prelazi 'preko ruba'. Možda upravo zbog takvih, poslovičnih prosinačkih bakanalija, u wellness-centru Hunza bilježe veće zanimanje za programe detoksikacije; uglavnom one 'brze', koja se postiže uporabom kapsule s infracrvenim zračenjem. Takva, naime, proizvodi vibraciju na staničnoj razini koja rezultira izbacivanjem teških metala i nečistoća, te opijata iz organizma.

-Obično u prvoj polovici siječnja imamo 'čistačke' prohtjeve muškaraca, mahom situiranih i srednje životne dobi, koji se u kapsuli žele “malo ugrijati”, kako se oni vole izraziti koristeći eufemizam. Budući da svakom klijentu pristupamo jednako i uz punu diskreciju, ne zapitkujemo previše, no očito je da se radi o 'blagdanskom pretjerivanju' koje je ostavilo traga na kondiciji. Radi se uglavnom o povremenim dolascima, a neke od osoba koje su koristile tretman više nikad i ne vidimo - pojašnjava Inga Kovačić-Sindik, vlasnica Hunze.

Sličan profil muškaraca zamijećen je - također sa znakovitim naznakama u ponašanju - i u Spa centru Filomena. Žene su u tom smislu malobrojnije, a posebnosti u njihovu ponašanju vode tek k povremenim slučajevima anoreksije.

- Svjesni činjenice da slične pojave postoje u našem društvu, osmislili smo pakete detoksikacije koji uključuju inicijalni liječnički pregled, laboratorijske pretrage 'prije i poslije', body detox programe, klimoterapiju i psihoterapiju, čak i poseban režim prehrane u sklopu punog pansiona - govori vlasnik Filomene Matko Boban, napominjući da im je nit vodilja pri osmišljavanju detox-paketa bila 'prva pomo' populaciji pomoraca, koji se na brod moraju ukrcati 'čisti', a ima ih koji to nisu.