GLAVAŠEVI 'TEHNIČKI PROBLEMI'

Odgodio presicu o 'balkanskom mafijašu'

05.01.2010 u 12:51

Bionic
Reading

Saborski zastupnik HDSSB-a nepravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu zbog ratnog zločina Branimir Glavaš danas u Osijeku nije održao konferenciju za novinare koju je jučer najavio

On je u 11 sati u sjedištu HDSSB-a trebao govoriti o 'pokušaju državnog udara od strane balkanskog mafijaša i pripadnika zločinačkog miljea I. S.', ali je to jutros odgodio do daljnjega zbog 'tehničkih problema'.

Jučerašnji poziv medijima stigao je s Glavaševa privatnog telefaksa iz hercegovačkog sela Drinovaca oko 15 sati, tijekom sastanka vrha HDZ-a sazvanog povodom istupa bivšeg premijera Ive Sanadera.

Odbjegli zastupnik s novim prebivalištem u brdovitom dijelu susjedne države i u prijašnjim istupima Sanadera je držao režiserom kaznenog procesa u kojem je osuđen na deset godina zatvora zbog zločina nad osječkim civilima tijekom Domovinskog rata 1991. godine.

Dopise Glavaš je sastavio u'ja formi' i potpisao se kao predsjednik zajednice udruga HDSSB-a i Kluba zastupnika HDSSB-a u Saboru. O novom terminu press konferencije, najavio je, javnost će obavijestiti pravovremeno.

Predsjednik stranke i osječkobaranjski župan Vladimir Šišljagić rekao je tportalu da će Glavaš konferenciju održati čim se otklone tehničke prepreke ali nije htio govoriti o vrsti nastalih problema niti o načinu kako se Glavaš planira pojaviti u Osijeku. Vjerojatno se radi o prekinutoj video telekomunikacijskoj vezi, odnosno presporom internetu.

Kontroverzni političar pred hrvatskim pravosuđem u bijegu je od svibnja 2009. kada je saznao da će završiti u zatvorskoj ćeliji.