HEBRANG UZVRAĆA UDARAC

'Kukavica Sanader nema pravo napadati Kosor!'

03.01.2010 u 14:48

Bionic
Reading

'Bezuvjetno podržavam Jadranku Kosor jer je ona preuzela kormilo stranke i države kad su kola krenula oštro nizbrdo, a Sanader je kukavički iskočio iz kola i nema pravo kritizirati onoga tko je hrabro uskočio rješavati probleme! Kritizirati ju mogu samo oni koji su u tom najtežem trenutku bili uz nju', naglasio je dr. Andrija Hebrang u izjavi za tportal

O slučaju Sanader dr. Andrija Hebrang očekuje očitovanje Predsjedništva stranke, a u kratkom razgovoru za tportal odlučio je reagirati na optužbe koje je na njegov račun, kao predsjedničkog kandidata HDZ-a, Sanader sasuo.

'Gospodin Sanader je izjavio kako su županijski odbori HDZ-a demantirali moju tvrdnju da ga u izbornoj kampanji ne želim jer ga ne žele županijski odbori stranke. Nikad nisam rekao takvo što i nije uopće riječ o izjavi iz izborne kampanje nego o pretkampanji u kojoj sam proveo anketu među članovima HDZ-a i svi su se listom izjasnili protiv njega. Svi su bili protiv njegovog pojavljivanja uz mene kao predsjedničkog kandidata HDZ-a jer bi mi to samo odnijelo glasove budući da je bio najnegativnija ličnost jer je ostavio i stranku i državu u kritičnom trenutku', ističe Hebrang.

Osvrnuo se i na Sanaderove tvrdnje da su Hebrang i HDZ na ovim predsjedničkim izborima postigli najgori izborni rezultat u povijesti.

'Ovo nije najgori nego najbolji rezultat HDZ-a u povijesti jer kad se zbroje glasovi koje sam osvojio ja s glasovima još dvojice bivših HDZ-ovih ministara vidi se da je to najbolji rezultat. Pravo je pitanje, međutim, tko je Vidoševića i Primorca natjerao da se natječu između sebe i protiv vlastite stranke', poručio je Hebrang.