BANDIĆ UZVRAĆA JOSIPOVIĆU

'Pozivam DORH da provjere sve optužbe'

Bionic
Reading

Josipovićevu tešku optužbu da je povezan s premlaćivanjem bivšeg direktora Zagrebačkih cesta komentirao je danas zagrebački gradonačelnik

'Što se tiče ove njegove tvrdnje kojom me povezuje s premlaćivanjem Igora Rađenovića, pozivam DORH, policiju i sve ostale državne službe na reakciju. Želim da provjere ovu ali i sve ostale tvrdnje kojima me blate', rekao je Bandić i još jednom ponovio da je spreman odustati od utrke ukoliko mu se dokaže veza s bilo kojom aferom.

Podsjetimo, Rađenović je pretučen 16. svibnja 2008. nakon što je ukazao na nezakonite radnje u svojoj tvrtki - Zagrebačkim cestama

Slučaj Rađenović završen je pravomoćnim presudama kojima su njegovi napadači Miodrag Šimunac i Nikola Presečki kažnjeni s po tri godine zatvora. Sudskim epilogom slučaja Rađenović nisu svi zadovoljni jer, tvrde, naručitelj nije otkriven. U tom kontekstu spominjao se i Slobodan Ljubičić, bivši šef Zagrebačkog holdinga.

Glavaševi podržali Bandića

Osječki HDSSB upriličio je predsjedničkom kandidatu Milanu Bandiću doček u Osijeku kakav još nije imao.

'Izabrali smo Bandića jer on nije od jučer kao neki drugi kandidati. Josipovića znamo iz proteklih nekoliko tjedana kampanje, a Bandić kampanju i ne treba jer se on dokazao proteklih godina kao gradonačelnik', kazao je Vladimir Šišljagić, predsjednik HDSSB-a.

Iako mu se čelništvo SDP-a smije zbog činjenice da su ga podržali Kerum i Glavaš, Bandića to ne smeta.

'Meni je svaka podrška dobrodošla pa tako i njihova, a ja nikada nisam dijelio ljude ni po kakvim kriterijima, pa neću ni sada. Oni su ti koji žele crvenu Hrvatsku, iako sam mislio da su te priče iza nas, vratiti nas u prošlost. Nisam za boljševičku Hrvatsku i iz Osijeka poručujem: No pasaran! 2010. razgovarati o Hrvatskoj u jednoj boji je opasno', kazao je Bandić dodajući kako on umjesto jednog protukandidata ima tri - Josipovića, Milanovića i Mesića.

'Može mene Josipović prozivati za nemoral i skrnavljenje bračnog zavjeta, ali ja nisam rekao da sam bezgriješan no barem nisam nikome gurnuo ruku u džep i ukrao novac, kao on. Uskoro ću medijima predati papire o tome, a ako oni protiv mene izvuku bilo kakvu nezakonitu radnju, povući ću kandidaturu', kaže Bandić koji nije htio komentirati osuđuje li bijeg Branimira Glavaša.