Hrvatska SLUŽBENA CRKVA ŠUTI

Bečki nadbiskup priznao Međugorje

'Svi smo došli u Međugorje da bismo na poseban način bili bliski Gospodinovoj Majci. Došli smo ovamo jer znamo da je Gospodinova Majka nama blizu', rekao je bečki nadbiskup, kardinal dr. Christoph Schönborn, predvodeći polnoćku u Međugorju na kojoj je više od 10.000 vjernika iz 20 zemalja svijeta u molitvi ušlo u novu, 2010. godinu

Te riječi bečkog nadbiskupa, koji je i član Kongregacije za nauk vjere Svete Stolice, najvažniji su javno izrečeni pozitivan sud o Međugorju u posljednjih 29 godina otkako je šestero djece ustvrdilo da im se u Podbrdu ukazala Gospa. Službena Crkva nije dala konačni sud o međugorskom fenomenu, no Biskupska konferencija bivše Jugoslavije Zadarskom je izjavom 1991. godine ocijenila da se ne može govoriti o nadnaravnosti događanja.

Otada hodočasnici i vjernici čekaju novo 'službeno očitovanje'. Otkako traje fenomen, u to hercegovačko mjesto došlo je više desetina milijuna hodočasnika. Tijekom jednotjednog privatnog hodočašća u Međugorju kardinal Christoph Schönborn razgovarao je s vidiocima, a u pratnji jedne od njih, Marije Pavlović Lunetti, i vjernika iz Austrije obišao je mjesto gdje se Gospa prvi put ukazala 1981. godine.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još