NAKON ŠTO JE OBJAVLJENO

Bandić vratio prljavu donaciju

30.12.2009 u 23:09

Bionic
Reading

Na popisu donatora kampanje predsjedničkog kandidata Milana Bandića, koji je javno dostupan na internetskim stranicama Državnog izbornog povjerenstva, nalazi se Oliver Beidenegl koji je ovom predsjedničkom kandidatu donirao svotu od 25 tisuća kuna, doznaje Jutarnji list

Oliver Beidenegl (36) iz Ploča danas je priveden u akciji Bankomat.

On je, prema neslužbenim informacijama, od HPB-a dobio kredit u iznosu većem od 20 milijuna kuna, nakon čega mu je banka pogodovala i odgađala otplate rata kredita.

Uhićeni Beidenegl dobivenim kreditom kupio je zemljište kod Velike Gorice vrijedno pet milijuna eura. Od ukupnog iznosa, tri milijuna sam je platio, dok su ostala dva milijuna sakupili privatni investitori.

Bandić vratio donaciju

Iz izbornog stožera Milana Bandića poslali su priopćenje u kojem navode da je donacija Olivera Beinegela odmah vraćena čim je otkriveno da je on jedan od osumnjičenih u akciji Bankomat.

Osim toga, pozivaju sva nadležna tijela da ispitaju sve donacije uplaćene u korist predsjedničkih kandidata jer možda postoji 'još neprimjerenih ili moralno neprihvatljivih donacija' kako kod Bandića tako i kod ostalih sudionika izbora.

Na kraju ističu, kako s obzirom na važeći Zakon o financiranju izbora i dalje postoji mogućnost zloupotrebe identiteta uplatitelja donacija, za što nisu i ne mogu biti odgovorni.