IGARA, BEZ KRUHA

Vlada dala milijun kuna za 'Snježnu kraljicu'

30.12.2009 u 17:03

Bionic
Reading

Vlada je danas na zatvorenom dijelu sjednice dodijelila 17,843 milijuna kuna iz proračunske pričuve.

Klinici za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj ulici i dodijeljeno je milijun kuna, kao i sljemenskom Svjetskom kupu 'Vip Snow Queen Trophy', a Caritasu župe sv. Ante 300 tisuća kuna. Iznos od pet milijuna kuna dodijeljen je Požeško-slavonskoj županiji, Grad Knin dobio je 500 tisuća, Grad Vrgorac 450 tisuća, a Općina Jasenovac 300 tisuća kuna.

Za novčane nagrada sportašima i stručnim sportskim osobama za postignuća na međunarodnim natjecanjima dodijeljeno 9,293 milijuna kuna. Dana je suglasnost Ministarstvu unutarnjih poslova za preuzimanje obveza na teret sredstava državnog proračuna Republike Hrvatske za razdoblje 2010. do 2012., za nabavu 26 plovila.

Vlada je na zatvorenoj sjednici izmijenila i dvije odluke, o državnom jamstvu i o suglasnosti HAC-u za zaduženja kod nekoliko banaka za izgradnju i odražavanje autocesta, prema planu za 2008., produživši time rok za otplatu tog kredita do 19. prosinca sljedeće godine.

Izmijenjene su, naime, odluke o davanju državnog jamstva te o suglasnosti HAC-u za kreditno zaduženje kod kluba banaka (Erste&Steiermärkische bank, Rijeka, Erste Group AG, Wienna, Austria, Hypo Alpe-Adria Bank, Zagreb, Privredna banka Zagreb, Zagreb i Hrvatska poštanska banka, Zagreb) i u točki II. podstavku 8. u obje odluke riječi '1 godina, otplata jednokratno u cijelosti na 1. godišnjicu od potpisa ugovora o kreditu' zamijenjene sa 'otplata jednokratno u cijelosti na 19. prosinca 2010. godine'.

Vlada je prihvatila pokroviteljstvo nad 12. međunarodnom manifestacijom maslinara i uljara Noćnjak 2010., koja će se održati u Biogradu na Moru, od 26. do 28. ožujka 2010. godine.

Pokrenut je postupak za sklapanje Sporazuma između Vlade Republike Hrvatske i Europske komisije o izmjenama i dopunama Memoranduma s Europskom komisijom i Vlade Republike Hrvatske o dodjeli pomoći iz Instrumenta za pretpristupnu strukturnu politiku za rehabilitacija željezničke pruge na dionici Vinkovci - Tovarnik - državna granica za Vukovarsko- srijemsku županiju, Istočna Slavonija, Hrvatska.

Izmijenjena je i Odluka o pokretanju postupka za sklapanje sporazuma s poljskom vladom o policijskoj suradnji, čime je naziv tog sporazuma promijenjen u Sporazum o suradnji na suzbijanju kriminala.

Vlada je, na njegov osobni zahtjev, razriješila Dragutina Funda, ravnatelja Hrvatskog zavoda za norme. Predstojnik Ureda državne uprave u Koprivničko-križevačkoj županiji Ivanu Švegoviću razriješen je radi radi odlaska u mirovinu, a do imenovanja novog predstojnika zamijenit će ga Damir Hudelist.

Radi odlaska u mirovinu dužnosti je razriješena i predstojnica Ureda za nacionalne manjine Milena Klajner, priopćeno je iz Vlade.