Hrvatska PREMIJERKINA ČESTITKA

'U 2010. neće biti privilegiranih i nedodirljivih'

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor zaželila je danas svim hrvatskim građankama i građanima, u ime vlade i osobno, uspješnu i sretnu novu 2010. godinu

'Dočekujući godinu u kojoj ćemo obilježiti 20. obljetnicu prvih slobodnih, demokratskih i višestranačkih izbora u Hrvatskoj sa zadovoljstvom i ponosom ističem da smo u ova dva desetljeća ostvarili san mnogih hrvatskih naraštaja', istaknula je u čestitki premijerka Kosor.

Podsjetivši da je Hrvatska postala stalnom članicom NATO-saveza i kako kao pouzdan i priznat partner sudjeluje u promicanju mira širom svijeta, predsjednica vlade ocijenila je i da je Hrvatska također važan faktor stabilnosti i sigurnosti u regiji jugoistočne Europe.

'Deblokirali smo pregovore s EU. U Bruxellesu se već piše Ugovor o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji što jasno pokazuje da smo ušli u samu završnicu povijesnog puta koji će nas vratiti tamo gdje nam je oduvijek mjesto, u krugu najrazvijenijih zapadnih demokracija', stoji u čestitki.

'Svjesni svojih uspjeha na međunarodnom planu, jednako smo svjesni i svih teškoća s kojima se susrećemo i zadataka koji su pred nama', kaže premijerka Kosor istaknuvši da u novoj 2010. godini 'nećemo odstupiti u provođenju naših primarnih ciljeva'.

'Bit ćemo odlučni u jačanju hrvatskog gospodarstva te dosljedni u očuvanju svakog radnog mjesta. Ostat ćemo čvrsti i beskompromisni u borbi protiv svakog oblika korupcije kao i skrbi za najosjetljivije skupine našega društva, umirovljenike, obitelji i nezaposlene.

U novoj nas godini očekuje i nastavak reformi potrebnih za izgradnju pravne i socijalne države, Hrvatske bez privilegiranih i nedodirljivih, za vladavinu zakona i rada.'

'Poštovane i drage hrvatske građanke i građani, pozivam Vas da se u 2010. godini okupimo odlučni u daljnjoj izgradnji naše domovine, ohrabreni uspjesima i s optimizmom krenemo u nove izazove', ističe se na kraju novogodišnje čestitke hrvatske premijerke Jadranke Kosor.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još