SDP-OVCI U RIJECI

Josipović: Zacrvenit ćemo Hrvatsku

29.12.2009 u 21:44

Bionic
Reading

'Poslije prvog kruga gledao sam na TV-u mapu Hrvatske s prikazanim rezultatima i ta je mapa bila skoro cijela crvena označavajući SDP. Ovi izbori samo su uvod u jedne nove izbore poslije kojih će se mapa Hrvatske potpuno 'zacrveniti' i socijaldemokracija će biti vladajuća opcija u Hrvatskoj', rekao je u Rijeci predsjednički kandidat SDP-a Ivo Josipović koji je u gradu na Rječini prisustvovao tradicionalnom novogodišnjem okupljanju riječkih i primorsko-goranskih SDP-ovaca

'Govorim o pravdi, borbi protiv korupcije, o zemlji u kojoj se ne kopa po smeću ili prosi za koricu kruha. Takvu Hrvatsku žele svi njeni građani i upravo zato mogu računati na potporu ne samo ljevice nego i centra pa čak i desnice. Moramo se boriti za bolju Hrvatsku, onu u kojoj se govori istina, koja nije nekome majka, a nekome maćeha, koja će biti nova sjajna zvijezda u EU i koju ćemo s ponosom ostaviti svojoj djeci', naglasio je Josipović dodavši kako je prvi krug predsjedničkih izbora pokazao da SDP ima snage iznjedriti pravog kandidata za predsjednika što su mnogi, kaže Josipović, osporavali.

SDP-ovci s domaćinom Obersnelom


Predsjednik SDP-a Zoran Milanović je, kao i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, okupljene, između ostalog, pozdravio i s 'drugarice i drugovi' naglasivši kako se u Rijeci takvog pozdrava nikada nisu sramili.

'Devetnaest godina obnašanja vlasti u Rijeci je devetnaest godina rada, razvijanja kulture dijaloga, ponašanja i djelovanja po određenim pravilima i upravo će taj način pobjediti 10. siječnja', rekao je Milanović.

Predsjednik SDP-a osvrnuo se na godinu na izmaku istaknuvši kako su je osim lokalnih izbora obilježili i reformatorski procesi u stranci kojima je, tvrdi Milanović, glavna odlika otvorenost i demokratičnost.

'Zemlja je u ozbiljnoj ekonomskoj, financijskoj i moralnoj krizi. Dva najveća problema su korupcija i nerealna, mahnita rastrošnost. Vrijeme je da se prekine s takvim ponašanjem i mi ćemo se truditi objasniti ljudima da ovako više ne ide. Upravo stoga je problem korupcije srce kampanje Ive Josipovića. Sljedeće godine imat ćemo predsjednika iz redova SDP-a, ali on će biti predsjednik svih građana, a sve snage koncentrirat ćemo na borbu protiv korupcije i neodgovornog ponašanja', kazao je Milanović.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel naglasio je da nije lako 19 godina obnašati vlast i služiti građanima. 'Svi se sjećamo raznih naziva kojima smo bili poćašćeni, od stoke sitnog zuba do vragova različitih boja, ali ostali smo uporni i dosljedni u širenju ideje socijaldemokracije', istaknuo je Obersnel.