Hrvatska OD ŠEST DO DEVET LIPA

Od ponoći poskupljuje gorivo

Cijene naftnih derivata od ponoći će, kako se neslužbeno doznaje, biti više od šest do devet lipa po litri.

Po neslužbenim informacijama, na Ininim benzinskim postajama eurosuper 95 poskupljuje devet lipa po litri, pa će se od ponoći i u slijedećih tjedan dana prodavati po cijeni od 7,69 kuna (dosad 7,60 kuna).

Nova cijena supera 95, kako se neslužbeno doznaje, od ponoći će biti viša za osam lipa i iznosit će 7,59 kuna po litri (dosad 7,51 kunu), dok će se super plus 98 prodavati po 7,75 kuna po litri ili devet lipa više od dosadašnjih 7,66 kuna.

Cijena eurodizela bit će veća za šest lipa i iznosit će 7,13 kuna po litri (dosad 7,07 kuna) dok će, kako se neslužbeno doznaje, za sedam lipa poskupjeti dizel i nova cijena bit će mu 7,02 kune po litri (dosad 6,95 kuna).

Za osam lipa po litri poskupio bi plavi dizel, na 4,00 kune po litri (dosad 3,92 kune), kao i loživo ulje ekstra lako čija bi nova cijena bila 4,44 kune (dosad 4,36 kuna).

Cijene naftnih derivata korigiraju se na temelju Pravilnika o utvrđivanju cijena naftnih derivata i to početkom svakog tjedna s tim da je najviše dopušteno maksimalno tjedno povećanje ili smanjenje cijena 3,5 posto. Korekcija cijena naftnih derivata ponajviše ovisi o kretanju cijena derivata na tržištu Mediterana i kretanju tečaja dolara.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još