UMALO GA I PREGAZIO

Nobilo na ulici ošamario maloljetnika

26.12.2009 u 18:08

Bionic
Reading

Prosvjed desetak dječaka i mladića koji su danas ujutro blokirali prometnu ulicu u Zagrebu kontejnerima i kantama za smeće kulminirao je šamarom na licu 15-godišnjaka, a koji mu je 'prilijepio' poznati odvjetnik Anto Nobilo. Udareni dječak prije tjedan dana je, tvrde njegovi prijatelji, imao teški potres mozga, pa su se zbog zidarskog šamara koji mu je Nobilo odvalio jako zabrinuli

Kako navodi Jutarnji.hr, odvjetnik u telefonskom razgovoru ni trenutka nije poricao da je udario dječaka. No, prema njegovim riječima, to nisu bila djeca, već punoljetni mladići koji su izgledali nasilno.

'Da, ošamario sam ga. Našao sam se u koloni automobila koja nije mogla proći jer su nagurali kontejnere i igrali nogomet. Žurio sam na sastanak, pa sam izašao iz auta i maknuo kontejner kako bih mogao proći. No, jedan od mladića gurnuo je kontejner natrag. Njih desetak-petnaestak fakina krenulo je prema meni, pa sam prvog ošamario kako bih ih obeshrabrio', ležerno je prepričao Anto Nobilo i dodao da su se nakon šamara mladići zaista i ukopali na mjestu. Nakon toga odvjetnik je sjeo u auto i odjurio na sastanak.

No, dječaci, koji su već šesti puta organizirali ovakav prosvjed, kažu da se sve ipak drukčije odvijalo te da je jedini nasilnik bio odvjetnik.

'Nije ga samo ošamario, nego mu je prešao i autom preko noge. To je prijatelj shvatio tek kasnije kad ga je počela boljeti noga. Prijavili smo prosvjed, kao i svaki put dosad. Iznervirani vozači počeli su izlaziti iz auta i pomicati kante, a mi smo ih vraćali. Nobilo je ljutit izašao iz auta, a naš prijatelj mu je pristojno prišao i zamolio ga da se strpi još pet minuta. On mu je na to rekao: 'Šta ti meni, balavac, govoriš?!' i opalio mu zidarski šamar. Prijatelj je bio u potpunom šoku', ispričao je 17-godišnji Žac te dodao da je nakon šamara Nobilo zauzeo gard za tučnjavu, očito spreman za obračun s desetak maloljetnika.

U zagrebačkoj policiji potvrdili su da je desetak prosvjednika dovedeno na prekršajnu obradu te da je jedan od njih prijavio da ga je netko ošamario. Glasnogovornica Aleksandra Ljuba nije mogla potvrditi da je riječ o Anti Nobilu, već samo da su izvidi u tijeku. Zasad Nobila nitko iz policije nije pozvao na razgovor.

Prvi takav prosvjed dječaci su organizirali ljetos, nesretni zbog odluke gradskih vlasti koje su ih istjerale s igrališta u Žerjavićevoj ulici. Mladići su, naime, tijekom ljetnih praznika počeli uređivati zaraslo dvorište unutar zgrada u Žerjavićevoj ulici kako bi si uredili nogometno igralište. Nakon što su ga očistili, Gradski ured za imovinu unajmio je zaštitare koji su ih odande izbacili.