HDZ NAPAO GRADONAČELNIKA VUKOVARA

Sabo prosjači po Hrvatskoj

23.12.2009 u 16:27

Bionic
Reading

Predsjednik vukovarskoga HDZ-a Petar Mlinarić optužio je na konferenciji za novinare gradonačelnika Vukovara Željka Sabu (SDP) da je interese grada i građana, kako je rekao, 'podredio vlastitome liku i djelu'

"Šutjeli smo svih proteklih sedam mjeseci od lokalnih izbora da vidimo što će gradonačelnik učiniti za Vukovar, a on, osim stalnih optužbi koje iznosi na račun HDZ-a, koji mu je kriv za sve, nije učinio ništa osim što je postavio klizalište u središtu grada", ocijenio je Mlinarić na konferenciji održanoj u prostorijama HDZ-a u Vukovaru.

Gradonačelniku Sabi također je zamjerio što, kako je rekao, "prosjači po Hrvatskoj" tražeći pomoć za Vukovar u sklopu akcije "Solidarnost za Vukovar", koju je pokrenuo nedugo nakon što je preuzeo dužnost gradonačelnika.

"Ovdje se stvarala hrvatska država i na to smo ponosni. Nikada nam nije bilo ni na kraj pameti da prosjačimo i molimo za pomoć, pa ni onda kada nismo imali", rekao je predsjednik vukovarskoga HDZ-a Mlinarić.

Po riječima Zdenke Buljan, predsjednice vukovarskoga Gradskog vijeća u kojemu HDZ ima većinu uz koalicijskog partnera HSP - dr. Ante Starčević i potporu Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS), akcijom "Solidarnost za Vukovar" Sabo je obezvrijedio sve ono što se u obnovi Vukovara učinilo od 1997. godine.

"Gradsko vijeće je pokušalo surađivati s gradonačelnikom, ali to ide jako teško", rekla je Buljan i navela primjer spora između gradonačelnika i većine u vukovarskome Gradskome vijeću o imenovanju predstavnika grada u trgovačkim društvima u vlasništvu grada.

Predsjednica vukovarskoga Gradskog vijeća također tvrdi kako gradonačelnik Sabo ne poštuje odluke tog vijeća koje je, kako je rekla, "izloženo gradonačelnikovim neutemeljenim napadima". Ako se ti napadi nastave, dodala je, Gradsko vijeće moglo bi pokrenuti i određene mjere zaštite koje su mu na raspolaganju.