Hrvatska NI RIJEČI O KALMETI

Kosor se sjetila čime će se pohvaliti

U godini rebalansa, kriznog poreza, rezanja plaća i božićnica, premijerka Jadranka Kosor ipak se sjetila čime se mogu pohvaliti vladajući, a to je – sve veći broj rođene djece. Ove godine, naime, rođeno je 704 beba više nego u 2008. godine, i to, uvjerena je premijerka, dobrim dijelom zahvaljujući demografskoj politici Vlade

'Kroz rebalanse proračuna nismo dirali sredstva za dječji doplatak i rodiljne naknade, a za sljedeći godinu to ćemo još povećati za 100 milijuna kuna', pohvalila se premijerka na današnjoj sjednici Vlade.

U rujnu je prvi put nakon mnoga godina zabilježeno više rođenih nego umrlih, i to za 66 u korist beba. Sličan trend nastavljen je i u idućim mjesecima pa je Hrvatska na najboljem putu da se sljedeće godine, naglasila je premijerka, rodi 45.000 djece što nije zabilježeno od 1995. godine.

Kosor je oduševio i podatak da je za gotovo stotinu posto porastao broj očeva koji idu na porodiljni dopust. Lani je kući ostalo 589 'tata', a ove godine se za to odlučilo njih 1.224.

'Mislim da bi taj broj trebao posebno razveseliti ministre. Nadam se da ćemo i sljedeće godine zabilježiti sličan rast', rekla je Kosor.

Inače, na sjednici ni jednom riječju nije spomenut Božidar Klameta, niti se premijerka sjetila objasniti svoje zbunjujuće izjave 'hoću ga, neću ga' smijeniti, izrečena u zadnja dva dana.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još