HEBRANG NA CHATU TPORTALA

HTV je korumpiran, a Kalmeta odličan ministar!

24.12.2009 u 07:00

Bionic
Reading

HDZ-ov predsjednički kandidat Andrija Hebrang u srijedu je na chatu tportala otvorio dušu našim čitateljima, nije izbjegavao nijedno pitanje i u gotovo svim odgovorima bio je vrckav - bilo da se radi o židovskom porijeklu, operaciji prostate, ljubavnim avanturama ili političkim suparnicima. Objavljujemo transkript chata

DarioVidim, nema baš previše ljudi ovdje, tumačite li to kao nezainteresiranost birača za Vaš program?
Hebrang: Tek smo počeli s odgovorima, vidjet ćeš za par minuta.Moderator: Jeste li umorni od sinoćnjeg sučeljavanja?
Hebrang: Mrtav sam umoran, skoro sam zaspao pred kamerama jer sam 45 dana na putu, u punom pogonu.
Moderator: Znači li to da ćete na Božić mirovati?
Hebrang: Prekidam kampanju danas, Badnjak i Božić su za mene blagdani.

Igorski: Dobar dan, imam pitanje vezano uz nacionalnu sigurnost. Mislite li da je potrebno unaprijediti postojeći sustav upravljanja u kriznim uvjetima jer smo u zadnje vrijeme svjedoci brojnih kriznih situacija koje pogađaju normalno funkcioniranje državne vlasti? Hvala.
Hebrang: Svakako sustav sigurnosti treba promijeniti, depolitizirati i uvesti stručne kadrove. Imamo one koji su bili odlični u ratu!
Spiro: Kome se niste dali pod nož, pa ste otišli na operaciju u inozemstvo?
Hebrang: U to vrijeme prostatu je operiralo šest kirurga, pet mojih dragih prijatelja koji su odbili operaciju. Šesti je iz SDP-a, nismo se slagali, pa nije bilo povjerenja.

Inox1810: Zanima me zašto ste toliko nasrnuli na svoje dojučerašnje stranačke kolege tijekom kampanje, a dok ste bili zajedno u HDZ-u, podržavali ste ih?
Hebrang: Nisam znao da je Vidošević multimilijunaš, a Primorac dezerter, jer je imao falsificiranu potvrdu dragovoljca za četiri godine dok je boravio u SAD-u! Možete vidjeti potvrdu na portalima od neki dan!
Dario: Gospodine Hebrang, vidim proglašavate neke od kandidatadezerterima, a zašto onda šutite u stranci gdje ste okruženi ratnimprofiterima.
Hebrang: Dajte mi imena i podatke, obećavam da ću ih prijaviti!

Mario118: Andrija, kao SDP-ovcu ste mi u ovoj kampanji izrazito duhoviti, svaka vam čast, nisam mislio da ćete me nasmijati tako.
Hebrang: Kampanja je postala estradizacija politike, meni se je lakše zafrkavati nego ozbiljno raditi. U drugom krugu Josipovića neće biti, nadam se pobjedi u prvom (šala!).

Moderator: Zašto pristajete na estradizaciju?
Hebrang: Zato što to traži publika, a bez publike nema glasova!
Guest54935: Pozdrav od studenta Medicinskog fakulteta. Uz Vas smo!
Hebrang: Hvala mojim studentima, mislim na vas!

Codered: Gospodine Hebrang, kako objašnjavate činjenicu očitog manipuliranja glasovima koje provodi Vaša vlada. Za ove izbore u BIH će biti otvoreno čak 120 i nešto glasačkih mjesta, a za referendum o ulasku u EU će biti otvoreno - SAMO JEDNO?!
Hebrang: Vlada želi u EU, a nadam se i vi!
Sherif: Za koga biste glasali na ovim predsjedničkim izborima da se niste kandidirali?
Hebrang: Ne bih ni za koga od drugih kandidata jer imaju crne repove u bogaćenju i u biografijama iz razdoblja Domovinskog rata, dakle - lažu!


Nenjo: Mislite li da u Hrvatskoj postoji vjerska diskriminacija u odnosu na male vjerske zajednice i, ako da, što ćete učiniti da im omogućite potpisivanje ugovora s državom, tj. ostvarivanje prava koja im po zakonu pripadaju?
Azilant: Pozdrav gospodinu Hebrangu iz Slavonije!!!
Hebrang: Hvala Slavoncima! Mislim da ravnopravnost u Hrvatskoj funkcionira bolje nego u većini zemalja EU-a.

Mario118: Kako biste surađivali s Milanovićem kao premijerom?
Hebrang: Odlično bih surađivao jer to radim i sada u Saboru, gdje smo predsjednici klubova svojih stranaka.
Zupanjac: U kojem ste Vi to rovu bili ranjeni kraj Županje?
Hebrang: Na cesti između Vinkovaca i Županje, zajedno s pukovnikom Romcem, na zadatku. Rana nije bila strašna, nisam je ni prijavio jer nisam imao vremena za to.

Blade: Gospodine Hebrang, što mislite o gospodinu Miroslavu Tuđmanu i o njegovoj dosadašnjoj kampanji?
Hebrang: Miro, nažalost, ne razumije da treba ujedini desnicu, nego je razara. Treba učiti od ljevice!
Nebula: Zašto se kao predsjednik ne mislite zalagati za poštivanje odredbe Ustava o Hrvatskoj kao sekularnoj državi? Zašto ne izbaciti sve vjerske simbole iz državnih institucija?
Hebrang: Hrvatska je sekularna država, a vjerski simboli su civilizacijsko dostignuće koje treba poštovati.

Inox1810: Hoćete li predstavljati interese svoje stranke ili ćete biti neovisan predsjednik?
Hebrang: Bez obzira na to što ima u srcu, predsjednik mora imati jednak odnos prema svim strankama zbog interesa Hrvatske!
Tommi: G. Hebrang, mislite li Vi da ostali kandidati podcjenjuju birače kad nerealno prikazuju troškove svoje kampanje?
Hebrang: Da, neki kandidati vrijeđaju birače lažima o troškovima. Nažalost, nadležne institucije ne rade svoj posao jer troškove je lako provjeriti!

Codered:Kako to da se zalažete za pravdu i povratak dostojanstva Hrvatskoj i svim njezinim građanima, a gluhi ste na harač i ostale strahote koje nam pruža ova vlada, čak ste i lagali da se u nekim zemljama krizni porez zove porez suosjećanja, a EU je decidirano sugerirala svim zemljama da se porez ne bi smio povećavati?!
Hebrang: Njemačka je uvela čak i porez na mirovine! Sve zemlje su spašavale državne proračune, pa i Hrvatska. Bila je to najteža odluka, ali nasreću je privremena!
Vjeran: Kako gledate na činjenicu da ste potrošili najviše novaca u svojoj kampanji, prema objavama kandidata?
Hebrang: Nisam potrošio najviše prema objavama nego prema lažima drugih kandidata. Izbrojite njihove i moje reklame, pa će vam biti jasno!

Darko: Zašto se odričete Thompsona?
Hebrang: Nikad se nisam odrekao Thompsona, nego ustaških odora u publici koje štete njemu i državi.
Nebula: Gospodine Hebrang, niste odgovorili na pitanje: Zašto ne izbaciti SVE vjerske simbole iz državnih institucija? Kakve veze ima poštivanje vjerskih simbola s ustavnom odredbom o sekularnosti?
Hebrang: Vjerski simboli su znak osobnih sloboda za koje se zalažem!

Dario: Gospodine Hebrang, što mislite o miješanju Katoličke crkve u politiku, zar nije vjera osobni odabir svakog pojedinca i kao takva bi trebala utjecati na pojedinca, a ne da utječe na sve hrvatske državljane, uključujući ateiste i državljane druge vjere?
Hebrang: Crkva se ne smije miješati u politiku, ali MORA dati svoj stav jer Crkva je i društveni korektor vlasti. Sjetite se optužbe o grijehu struktura, kada je moj HDZ griješio!
Blade: Gospodine Hebrang, što mislite o gospodinu Sanaderu i kako komentirate njegov odlazak s funkcije premijera RH?
Hebrang: Njegov odlazak je za mene šok, morao je reći zašto odlazi. To je dug političara prema biračima. Osobno sam dva puta davao ostavke na mjesto ministra, ali uvijek uz obrazloženje!

Codered: Državni proračun se spašava pravilnom potrošnjom, a ne gomilanjem poreza! Da u Hrvatskoj svi plaćaju porez, ne bi bilo potrebno puniti blagajnu na sirotinji! Zašto ne maknete porez na osnovne namirnice? Uostalom, Hrvatska se piše velikim slovom!
Hebrang: Za mene je HRVATSKA CIJELA VELIKA, A NE SAMO PRVO SLOVO! Što se tiče rashoda proračuna, 10 posto je posljedica rata, što druge zemlje nemaju. Porez svakako treba mijenjati, vidite moj program na www.hebrang.com.

Ing: Poštovani, zašto ste ukinuli beneficirani radni staž inženjerima medicinske radiologije?
Hebrang: Zato što uz današnju zaštitu takve beneficije nisu potrebne niti postoje igdje u svijetu. -tom odlukom ukinuo sam beneficirani staž i sebi!!!
Vjeran: Kako to da niste znali godinu početka i trajanja prvog i Drugog svjetskog rata? Nije li to dio opće kulture?
Hebrang: Pitanje je bilo izvan dogovorenih pitanja, pa sam razmišljao tko mi je to podvalio i što me još u tom intervjuu čeka! Zato nisam mislio na odgovor. Bila je to prljava kampanja!

Darko: KAŽETE TREBA VRATITI DOSTOJANSTVO BRANITELJIMA, A ŠTO STE NAPRAVILI U ZADNJIH 10 GODINA DA SE NJIMA VRATI DOSTOJANSTVO? SAMO HAPŠENJA I PROGONI NAŠIH BRANITELJA, A GDJE STE BILI OVIH GODINA DA SE TOMU SUPROTSTAVITE?
Hebrang: U posljednjih 10 godina dali smo im mirovine, prednost u zapošljavanju, Braniteljski fond, stanove teškim invalidima itd, itd.
Rastane: Jeste li razmišljali o tome da odstupite i pozovete svoje birače da glasaju za M. Tuđmana?
Hebrang: Mislim da baš Miro o tome razmišlja, pa da mi prepusti svojih jedan posto glasova!

Dario: Gospodine Hebrang, kad smo već kod beneficiranog radnog staža, kakav je Vaš stav u vezi s tim u primjeru pirotehničara koji rade na razminiranju. Naposljetku, za njih je još uvijek ratno stanje, budući da im je svakodnevno život na kocki.
Hebrang: Za njih svakako beneficirani staž!
Vjeran: Mislite li da ministar Kalmeta dobro obavlja svoj posao?
Hebrang: Odličan je ministar!

Babastana: Kako to da vas nema baš na televiziji iako iza vas stoji HDZ, dok su Primorčevi spotovi svakih 10-15 minuta, a ministarska plaća mu je iznosila 15.000 kuna?!
Hebrang: HTV je korumpirana, vraća dug. Npr. Bandić joj je mjesec dana predi izbore poklonio 6.000 kvadrata gradskog zemljišta, zato on ima u pretkampanji najveću minutažu, a ja koji ih kritiziram tek sam sedmi po redu po minutaži!
Smileman: Kako to da se tek sada razotkrivate Primorca i njegov lažni braniteljski status, a to niste učinili dok je on bio u HDZ-u?
Hebrang: Tko je znao za falsifikat, trebao je prijaviti! Ja nisam znao.

Inox1810: Zašto ne napadnete Bandića svim silama? Iza tog čovjeka daleko je više afera nego iza dvoje vaših bivših stranačkih kolega.
Hebrang: Bandić napada sam sebe sa svojim ponašanjem, nadam se da su birači dovoljno politički pismeni da vide.
Smileman: Ako ne uđete u drugi krug, a uđe, osim Josipovića, npr. Vidošević ili Bandić, za koga ćete pozvati da glasuju članovi HDZ-a?
Hebrang: Za mene na sljedećim izborima.

Rastane11: Mislim da će Tuđman osvojiti više glasova od vas. I Thompson se uključio u njegovu kampanju. Zar niste Sanaderu predlagali Tuđmana za HDZ-ovog kandidata?
Hebrang: Prvi put čujem za taj prijedlog! Tuđman je kao desničar kritizirao HDZ više od cijele oporbe!
Darko: KAŽETE, DRAGOVOLJCI SU DOBILI STANOVE, AUTE ITD. OK, ALI ONI SU TO I ZASLUŽILI! NOVCEM STE PODIJELILI HRVATSKE BRANITELJE!
Hebrang: Pa nećete zato birati onoga koji će im te novce oduzeti?

Andrej: Gospodine Hebrang, mislite li svoje ekstremno desničarske stavove zadrzati kao predsjednik?
Hebrang: Desnica je u većini i u parlamentu EU-a, dakle dominira scenom, ali ja nisam ekstremni desničar jer su se takvi mene javno odrekli. Hvala im na tome!
Pjer_: Jeste li svjesni da ne biste prešli ni izborni prag da su parlamentarni izbori?
Hebrang: A kako tumačite da sam skupio 140.000 potpisa, najviše u povijesti kandidiranja?

Blade: Gospodine Hebrang, što rade hrvatski vojnici u Afganistanu?
Hebrang: Brane Hrvatsku daleko od njezinih granica, kao što će Šveđani braniti nas, ako nas tko napadne. To je princip NATO-a.
Dario: Gospodine Hebrang, zbog čega vodite kampanju poput ostalih kandidata gdje se sve svodi da su ostali veće zlo od njih i zato treba glasat za njih, a ne pokazujete svoje dobre strane (ako ih imate) ne obazirući se na ostale kandidate.
Hebrang: Zato što scena traži kritiku, inače nam kažu da smo dosadni!

Ronaldo: Slažete li se sa mnom da Josipović nema ono nešto da bude predsjednik? Pa Linić bi bolji bio predsjednik!
Hebrang: Josipović je bezličan, ali ako birači to cijene, skinuti ću kapu i čestitati.
RoPe: Poštovanje! Zašto za jučerašnji napad krivite ljevicu?
Hebrang: Preliminarno izvješće policije je da je uhvaćen počinitelj koji je na prošlim lokalnim izborima lobirao za SDP-ovog gradonačelnika u Šibeniku.

Vjeran: Kakvo je Vaše mišljenje o Titu, a kakvo o Tuđmanu? Ukratko.
Hebrang: Tuđman je stvorio i obranio Hrvatsku. Tito je zapovjedio Jefti Šašiću (OZNA) ubijanje 200.000 ljudi nakon Bleiburga (vidi knjigu Pere Simića 'Tito - fenomen stoljeća', str. 221).
Vjeran: Hajduk ili Dinamo?
Hebrang: Obadva, obadva!

Mikac1: Zašto ne ističete doprinos boraca iz NOB-a koji su svoje živote položili u borbi protiv okupatora i domaćih izdajica?
Hebrang: Njihov doprinos cijenim, ali to nema veze s kasnijim zločinima koje su počinili komunisti. Antifašizam nije jednako komunizam!
Smileman: Mislite li da bi vam Nenad Stazić, da su ga kandidirali u SDP-u, bio jači protukandidat nego Josipović?
Hebrang: Nenada bih pomeo u prvoj rundi!

Babastana: Kakav je bio odaziv vaših skupova po Hrvatskoj i zašto se odabrali Zadar za završni skup, a ne neki grad gdje HDZ slabije prolazi ili, recimo, 'presudnu' Hercegovinu?
Hebrang: Odaziv je bio veličanstven, niti jedan skup ispod 500 ljudi a u Zadru 3 500! Hercegovina je u drugoj državi i tamo ne održavam političke skupove jer je to protivno političkom moralu! Zadar zato što je bila 20-godišnjica stranke!
Darko: KAKO TO DA SE DO DANAS NIJE OBNOVIO OLTAR DOMOVINE, A HDZ JE NA VLASTI.
Hebrang: Oltar je u domeni Grada zagreba, a tamo je Bandić ljevičar koji nije digao spomenik Tuđmanu, ukinuo Trg hrvatskih velikana, nije ukinuo Trg maršala Tita...

P2p: Imate li i koliko udjela u braniteljskom fondu?
Hebrang: Imam udjele za četiri godine, koliko sam bio dragovoljac na prvoj crti.
RoPe: Smatrate li da Kalmeta treba dati ostavku nakon nedavnih događaja? Ako ništa drugo, barem iz moralnih razloga?
Hebrang: Mislim da Kalmeta nije morao mijenjati kočionu tekućinu u lokomotivi.

Pjer_: Jeste li vi katolik?
Hebrang: Jesam i time se ponosim, kršten sam tek u 30. godini jer prije toga nisam htio štetiti obitelji. I prije sam išao u crkvu.
Jovan: Mislite li da je narod glup da vjeruje vašim izbornim obećanjima?
Hebrang: Nikad nisam obećavao što nisam izvršio. Analizirajte mojih 20 godina rada.

Ronaldo: Ako postanete predsjednik, biste li imali odlučnosti pokrenuti nužne akcije provjere protiv vaših bivših kolega iz HDZ-a, koje su neophodne?
Hebrang: SVAKAKO, U BORBI PROTIV KORUPCIJE NEMA NEDODIRLJIVIH, REKLA JE JADRANKA KOSOR!
Smileman: Zašto se bojite prozvati Sanadera i tražiti od svoje stranke da ga se barem makne s pozicije počasnog predsjednika stranke?
Hebrang: Nema dokaznog materijala za Sanaderovu krivnju. Ako imate, pošaljite na odgovarajuće mjesto. Nije dobro politizirati s tim stvarima.

Pjer_: Tko vam je omiljeni pisac, a tko glumac?
Hebrang: Pisac KRLEŽA, OD GLUMACA GORAN GRGIĆ.
Vjeran: Koje je vaše mišljenje o Vesni Pusić?
Hebrang: Tvrdi da je Hrvatska bila agresor u Bosni i Hercegovini, a mi smo je spasili od masakra. Šteta da žena ne voli Hrvatsku. Iz takve je obitelji, možda se promijeni. Svakome treba dati šansu, ali do tada na led!

Rastane: Što mislite o Željku Kerumu?
Hebrang: Kerum je dobar trgovac, ali nije nikakav političar.
Dario: Gospodine Hebrang, koliko je pametno da su predsjednik i premijer iz iste stranke, na taj način je moguće donositi neke ključne odluke koje su u stranačkim interesima, a ne u državnim? I nemojte samo o tome kako HDZ radi isključivo u hrvatskom interesu kad većina afera vodi upravo prema HDZ-u!
Zvone: Gospodine Hebrang, moj glas sigurno imate! Skup u Zadru Vam je najbolje pokazao koliko smo uz Vas i koliko je velik i jak HDZ!
Hebrang: Mesić i Račan su isto bili ljevičari, nije ispalo dobro. Pod HDZ-om je stvorena i obranjena država pa vjerujem u tu kombinaciju. Afere otvara vlada HDZ-a, Račanova ih nije ni pipnula!

Smileman: Ni Vi u svojoj bolnici ne mijenjate tekućine npr. pri infuziji, pa ipak da vam tri pacijenta dobiju krivu terapiju i umru, zar ne biste trebali kao ravnatelj bolnice dati ostavku?
Hebrang: Ravnatelj nije odgovoran za glupost svakog djelatnika.
Hitman: Thompson ili Hladno pivo?
Hebrang: Hladno pivo dok slušam Thompsona!

Blade: Gospodine Hebrang, navedite kronološki gdje ste proveli četiri godine na prvoj liniji bojišnice?
Hebrang: 101. brigada, sanitet istočne Slavonije, Vladin izaslanik u prosincu 1991. u Osijeku, Oluja na ličkom ratištu, 1992. sam proveo u Hercegovini, šest puta ulazio u Lašvansku dolinu u potpunom okruženju... Ostalo na mobitel, nemam vremena sve pisati.
Vjeran: Kao veliki domoljub i dragovoljac rata, jeste li posjetili Gotovinu u Haagu?
Hebrang: Ne, ali sam posjetio Mirka Norca.Za Gotovinu nisam dobio dozvolu.

Pjer_: Jeste li ikada prevarili suprugu?
Hebrang: Nisam prevario svoju suprugu, ali jesam tuđe muževe (u mladosti)!

Inox1810: SAD ili Rusija ?
Andrija_Hebrang: SAD pa Rusija.
Pjer_: Bavite li se nekim sportom, mislim rekreativno?hvala
Hebrang: Bavio sam se 17 godina veslanjem (klub Sava u Zagrebu), zatim trčanjem na duge pruge, sada steper svako jutro pola sata na maksimumu. Ponekad tenis.

Mikac11: Što ćete učiniti ako ne prođete u drugi krug, planirate li povlačenje iz politike'
Hebrang: Ja imam svoju profesiju kojom se cijelo vrijeme bavim, pa ne brinem za egzistenciju. Redoviti sam profesor na Medicinskom fakultetu i radim u bolnici, pa sam siguran i zato u politici iskren. Za razliku od drugih političara kojima je politika izvor egzistencije.
Osijek7852: Hoćete li kao predsjednik Republike pokušati zaustaviti izolaciju Slavonije?
Hebrang: Svakako, Slavonac sam i time se ponosim...

Seljak: Biste li izašli na izbore da niste kandidat i za koga biste glasali ako biste izašli?
Hebrang: Izašao bih i poništio listić s obzirom na moral kandidata.
Pjer_: Gemišt ili bevanda?
Hebrang> Bevanda uz ribu, gemišt uz krvavice.

Pjer_: Koliko metaka stane u papovku?
Hebrang: Dosta da bude opasna.
Andrej: Mislite li kao predsjednik ignorirati grad Rijeku kao i dosadašnji političari na vlasti (i ljevičari i desničari)? Samo nemojte odgovoriti nešto u vezi s riječkom zaobilaznicom jer tu cestu čekamo doslovno 40 godina. Hvala na odgovoru!
Hebrang: Za Rijeku sam organizirao predaju vojnog zemljišta za bolnicu i kampus, a tako bih radio i dalje.

Mikac11: Zašto ste posjetili Norca koji je odgovoran za strijeljanje stotinjak civila?
Hebrang: Zato što će odsjediti za svoj grijeh, ali ja sam ga posjetio da mu zahvalim na svemu što je učinio za slobodu Hrvatske.
Hitman: Što je muškarac bez brkova?
Hebrang: Kao juha bez rezanaca.

Rastane11: Ako obrijete brkove, glasat ću za Vas. Ovako mi izgledate kao Staljin. Vrijedi??
Hebrang: Brijem i glavu za Vaš glas!
Rocky_: Koja je najljepša HDZ-ovka, a koja SDP-ovka?
Hebrang: Sve su mi lijepe, ali HDZ-ovke su mi bliže...

Pjer_: Ima li seksualnih afera među saborskim zastupnicima?
Hebrang: Nema, svi se seksaju samo u dijalozima.
Marko2222: Primorac ili Josipovic?
Hebrang: Netko teći.

Vjeran: Jeste li gledali porno uradak naše pjevačice Severine?
Hebrang: Jesam i čudim se ljevici koja joj je oprostila. Film baš nije neki umjetnički dojam.
Ronaldo: Al Pacino ili De Niro?
Hebrang: De Niro.

Smileman: Da onda i mi poništimo listić 27. prosinca prema vašoj sugestiji?
Hebrang: Ako vam je lakše pri srcu, poništite, ali ćete pet godina plakati.
Mario: Možete li nam objasniti porijeklo svog prezimena? Kažu neki da ste Židov.
Hebrang: Moje je prezime njemačko, a majka mi ima židovske krvi i time se ponosim.

J0s1p_: Jeste kada probali drogu?
Hebrang: Nikada, ni moja djeca, a nadam se da neće ni unuci. Suviše sam jak karakter da bih popustio izazovu.
Pjer_: Drži li se kalašnjikov lijevom ili desnom rukom?
Hebrang: Nisam imao kalašnjikov jer sanitetu formacijski pripada pištolj. Imao sam Berettu i još je imam za uspomenu. Upotrijebio sam ju samo devet puta.

Blade: Gospodine Hebrang, što mislite o Todoriću i ostalim 'sinovima' privatizacije i pretvorbe?
Hebrang: Todorić zapošljava nekoliko desetka tisuća ljudi (direktno ili indirektno) i svaka mu čast.
Brzi: G. Hebrang, što Vi mislite o radu informativnog programa HTV-a i Hloverke Novak-Srzić?
Hebrang: Taj program je tragedija hrvatskog javnog medija.

Speculator: Što mislite o prostituciji?
Hebrang: Prostitucija je dobra za osamljene.
J0s1p_: Koliko polja ima hrvatski grb?
Hebrang: 5x5.
Andro007: Tko je kriv za domovinski rat??
Hebrang: VELIKOSRPSKI AGRESOR MISLIO JE DA ĆE NAS SLOMITI U 15 DANA, ALI SMO GA NAPRAŠILI!

Brzi: Herr Hebrang, sprechen Sie Deutsch?
Hebrang: Ja, Ich spreche.
Hitman: Jeste li ikad posjetili javnu kuću?
Hebrang: Nisam DO SADA!

Sipa: G. Hebrang, što mislite o Bandiću?
Hebrang: Bandić je manipulator novcem naših građana, kad-tad će to platiti.
Mario: Mislite li, gospodine Hebrang, da su pitanja koja su proslijeđena vama uglavnom ljevičarska?
Hebrang: Da, pitanja su većinom ljevičarska, ali to mi ne smeta. Bitno je da su odgovori desničarski, dakle većinski. Domaćin za to nije kriv!

Speculator: Pitanje iz vanjske politike - kako tumačite posljednja događanja u Sloveniji - odlikovanja JNA oficira i udbaša?
Hebrang: SLO ima krizu desnice i plaća tome danak. Imali smo to i mi.
Pjer_: Tko je gori - Srbi ili Slovenci?
Hebrang: Nijedan narod nije kriv, nego pojedinci!

Andro007: Želimo vam sreću na izborima!!
Hebrang: Hvala na pitanjima, želim vam svima sretan Božić, a za Novu godinu Hrvatskoj poklonite mene kao predsjednika!