UŽIVO NA TPORTALU

Chatajte s Hebrangom

22.12.2009 u 16:21

Bionic
Reading

Točno u podne, HDZ-ov predsjednički kandidat Andrija Hebrang sjest će za tipkovnicu u redakciji tportala na chat s čitateljima

Predsjednički kandidat Andrija Hebrang odgovarat će na sva vaša pitanja točno sat vremena, stoga pripremite pitanja na vrijeme.

Usprkos padovima u svojoj političkoj karijeri i lošem rejtingu u predizbornim anketama, dr. Andrija Hebrang, radiolog po struci, optimistično se nada da će u predstojećoj predsjedničkoj utrci osvojiti povjerenje građana i zamijeniti Stipu Mesića na Pantovčaku. Hebrang se u utrci bori do kraja usprkos aferama koje iz dana u dan pogađaju Vladu i HDZ.

Od malih nogu politika je obilježila život dr. Andrije Hebranga. Nakon što su vlasti uhitile i u beogradski zatvor Glavinjaču odvele njegova oca Andriju, vođu hrvatskih partizana u Drugom svjetskom ratu i tadašnjeg saveznog ministra industrije, uhićena je i njegova majka Olga i osuđena na dugogodišnju robiju. Otac je ubijen u zatvoru, a majka je puštena na slobodu tek 1959. godine.

Andrija Hebrang je, sa sestrom i bratom, tijekom zime 1948/49. preseljen u Zagreb kod tete Ilonke Gobec, koja ih je prihvatila i podigla.

Hebrang je rođen 27. siječnja 1946. u Beogradu. Po zanimanju je radiolog, a radi kao profesor na Medicinskom fakultetu u Zagrebu te je saborski zastupnik u klupama HDZ-a.

Chatu s Hebrangom pristupite ovdje.