SUZE U ŠIBENSKOM KAZALIŠTU

Nadražljivac prekinuo Hebrangov skup

22.12.2009 u 14:32

Bionic
Reading

Uoči predizbornog skupa HDZ-ova predsjedničkog kandidata Andrije Hebranga netko je u ventilacijski sustav Šibenskog kazališta, gdje se skup održavao, postavio razdražljivo sredstvo, nešto slično suzavcu

Naime, kazalištem se počeo širiti neugodni miris koji je nazočne tjerao na povraćanje i kašljanje. Neki su čak i napustili kazalište prije kraja skupa. Međutim, to nije omelo Hebranga da održi govor.

Glasnogovornica šibensko-kninske Policijske uprave Marica Kosor potvrdila je novinarima kako je više građana koji su u šibenskome kazalištu bili na predizbornom skupu HDZ-ova predsjedničkog kandidata Andrije Hebranga prijavilo da je u dvoranu ubačen neki nadražljivac zbog kojega su počeli kihati te su osjetili peckanje očiju.

'Ovo je djelo ljevice, koja se i ovim metodama bori za Pantovčak. Međutim, oni su podcijenili desnicu koja je tvrđa od ljevice', ustvrdio je Hebrang, koji je uspio dovršiti svoj govor iako je neprestano kašljao i između rečenica često posezao za čašom vode.

Odrješit je bio i predsjednik županijskog HDZ-a Ante Kulušić.'Izgledalo je kao da smo u ambulanti, a ne na predizbornom skupu. No, ništa nas neće spriječiti, pa ni saboteri da imamo svog predsjednika', poručio je Kulušić. Inače, skup je mirno priveden kraju, a Hebrang je nastavio put prema Biogradu na moru gdje ima zakazan predizborni skup.

Sve je prijavljeno policiji, koja još vrši očevid i ne može potvrditi o kojem se sredstvu radi.