Hrvatska TAKET OR LIV IT

SDP podržao Bandićev proračun!

Skupština Grada Zagreba sa 33 glasa za, šest protiv i dva suzdržana prihvatila je nakon drugog čitanja proračun za 2010. godinu u visini od 7,4 milijarde kuna koji je predložio gradonačelnik Milan Bandić. Protiv proračuna bio je HDZ i jedan zastupnik HSS-a

Iako su prije mjesec dana bivše Bandićeve kolege, zastupnici SDP-a, bile protiv proračuna tvrdeći da je 'neodrživ' i tražili njegovo smanjenje na 7,2 milijarde, one su danas dale svoj glas ZA uz napomenu da su svjesne da će morati doći do rebalansa u svibnju za 200 do 300 milijuna.

'Morat ćemo mačku još jednom odrezati rep. SDP će prihvatiti proračun jer se u ovom trenutku ne može bolje napraviti', kazao je zastupnik SDP-a Igor Rađenović.

Za Jasena Mesića (HDZ) proračun je potpuni promašaj i neodrživ.

'Mislim da je poštenije raspustiti Skupštinu i ići na nove izbore nego građanima prodavati maglu. U proračunu još ima mjesta za kresanje, ali se u socijalna davanja ne želi dirati jer se stalno ide iz kampanje u kampanju. Ovaj proračun nije u interesu građana', istaknuo je u raspravi Mesić.

Za Bandića, visina proračuna uopće nije sporna i on uvjeren je da u ovakvom obliku može opstati, pa je zastupnicima na 'tečnom' engleskom poručio: 'Taket or liv it.'

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još